Monday 31 October 2016

[Video Pehhh pedas menikam...Kita TERRRAJANG pemimpin Umno!] 'Keluarga Jho Low cuba tangkis rampasan aset guna dana 1MDB'

Selasa, 1 November 2016

Image result for Gambar Jutawan Jho Low

Mari kita sepahka wang kita! Paris Hilton dan Jho Low suka membazir wang – tapi dari manakah punca wangnya?
Mari kita sepahkan wang kita! Paris Hilton dan Jho Low suka membazir wang – tapi dari manakah punca wangnya?

Sarawak Report

Image result for Gambar Jutawan Jho Low
From left, Riza Aziz, Joey McFarland and Jho Low at a premiere of "The Wolf of Wall Street" in December 2013. Credit Michael Loccisano/Getty Images

'Keluarga Jho Low cuba tangkis rampasan aset guna dana 1MDB'

Ahli keluarga jutawan kelahiran Pulau Pinang Low Taek Jho sedang berusaha menangkis cubaan Amerika Syarikat untuk merampas aset mereka yang didakwa diperolehi melalui dana 1MDB yang diselewengkan.
Menurut laporan Bloomberg, empat ahli keluarga Jho Low, termasuk abang dan bapanya, telah memulakan tuntutan bagi aset di Amerika Syarikat yang dikenalpasti oleh Jabatan Keadilan (DOJ) dalam kes mereka terhadap 1MDB.
Aset berkenaan termasuk AS$100 juta kepetingan dalam EMI Music Publishing Group, jet Bombardier bernilai AS$35 juta dan saham di Park Lane Hotel berjumlah AS$200 juta.
Menurut laporan itu, ahli keluarga Low terpaksa mengambil tindakan undang-undang sendiri bagi menghalang penyitaan berkenaan kerana pemegang amanah yang memegang aset bagi pihak mereka enggan berbuat demikian.
Ia memetik keluarga Jho Low sebagai berkata bahawa pemegang amanah bimbang bahawa mereka akan terdedah kepada "liabiliti jenayah kerana terbabit dalam pengubahan wang haram" jika mereka campur tangan.
Pemegang amanah adalah Rothschild Trust (Schweiz) AG dan Kendris. Mereka masih belum memberikan sebarang reaksi meskipun Bloomberg telah menghubungi mereka.
Ahli keluarga Jho Low adalah benefisiari amanah yang mengawal aset tersebut.
Walau bagaimanapun, Jho Low, yang juga seorang benefisiari, tidak memfailkan sebarang tindakan.
DOJ percaya bahawa dana kira-kira AS$3.5 bilion diselewengkan dari 1MDB dan sedang berusaha untuk merampas kira-kira AS$1bilion aset yang diperolehi melalui dana tersebut.
Tindakan itu susulan dana 1MDB yang diselewengkan itu adalah melalui sistem kewangan Amerika.
Terdapat juga penyiasatan yang sedang dijalankan di Singapura, Switzerland, Luxembourg, Hong Kong, United Arab Emirates.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena