Saturday 29 October 2016

[Video] Apakah Jamal benar-benar mahu 'bermandi darah''! & Adakah GENG BAJU MERAH 'TAJAAN UMNO' akan lebih ganas?

Ahad, 30 Oktober 2016

GENG BAJU MERAH TAJAAN UMNO AKAN LEBIH GANAS AKAN 'BUNUH' GENG BAJU KUNING POLIS UMNO PUNYA TAK PERLU TAKUT


OLEH: KAMARUDDIN  ZAMAN (KUALA LUMPUR
Tuesday  October 11/2016

KENAPA  rata-rata pemimpin UMNO dan pihak PDRM telah mengahalalkan  dan membiarkan  dan membenarkan perbuatan rusuhan  dan jenayah  berat yang   dilakukan dan diketuai  oleh Ketua Bahagian UMNO  Sungai Besar Jamal Yunos  hingga menyerang seorang ahli Baju Kuning dibelasah beramai-ramai.

Para pemimpin UMNO tidak kah terfikir kah gara-gara  perbuatan ganas geng baju merah  yang diketuai oleh Jamal terang-terang telah menimbulkan kebencian bukan sahaja di kalangan kaum India dan Cina bahkan orang-orang Melayu sendiri turut membenci para pemimpin UMNO dan  termasuk pihak PDRM kerana mereka bersekongkol  dengan Jamal buat jenayah berat.

Nampaknya pegawa Polis pun telah tunduk dengan Jamal Yunos sebab  Jamal Yunos orang kuat UMNO dan orang kuat Najib jadi tidak hairanlah kepada PDRM asyik berdiam diri tanpa mengambil  sebarang tindakan.

Sekarang Jamal Yunos  semakin berani mencabar polis sebab mereka geng baju merah dapat perlindungan mutlak dari para pemimpin UMNO dan pihak Polis agar Jamal meneruskan  buat  keganasan untuk menghapuskan  membunuh satu demi satu kumpulan  geng baju kuning .

Jamal pernah bercakap polis dibawah telapak kakinya kalau polis bertindak untuk tangkap Jamal dan Geng Baju Merah pihak kumpukannya juga akan membelasah satu-persatu  terhadap   mana-mana polis yang terbabit mereka ada senjata sebab Geng  Baju Merah mereka bekerja sama dengan kumpulan militant IS diluar Negara.

Rakyat kena berhati-hati  dengan geng Baju Merah yang diketuai oleh Jamal mereka akan bertindak  lebih ganas lagi sebab mereka ada senjata yang dibekalkan  kumpulan IS tetapi pihak kerajaan hanya berdiam diri.

Segelintir penyokong Barisan Nasional (BN)  mereka bentanya sesama sendiri sebenarnya apa tujuan Geng kumpulan Baju Merah yang diketuai oleh Jamal Yunos  membuat rusuhan ganas sehingga mencederakan orang lain.

Mereka rata-rata  berpendapat tindakan ganas geng Baju Merah sebenarnya bukan untuk mempertahankan  kedudukan Najib sebagai Perdana Menteri dan Presiden UMNO  tetapi sebaliknya  menjurus untuk menjatuhkan Najib sebabnya tindakan ganas Jamal membuat seluruh rakyat bencikan kerajaan BN dan UMNO.

Kalau benar-benar Jamal seorang yang jujur dan iklas hendak menyelamatan Najib dan UMNO tentunya Jamal tidak berlaku ganas mesti mempunyai sifat-sifat penyabar bukan hari-hari berang saja.

Sekarang 100 peratus rakyat berbanhsa India-Cina dan Melayu telah menuding jari kepada pucuk pimpinan UMNO rata-rata mendak bahawa Geng baju Merah adalah tajaan UMNO sebabnya 100 mereka adalah ahli-ahli UMNO terlibat  dalam keganasan UMNO kena tahinya.

Geng Baju Merah senang-senang  sahaja memukul orang mentang-,mentang polis tidak berani bertindak menangkap Geng Baju Merah sebab kumpulan jenayah yang ditajah sepenuhnya oleh UMNO Jamal semakin besar kepala.

Dia  cabar orang India dan Cina kalau coba mempertikaikan kumpulan Geng Baju Merah mereka tiada pilihan lain  melainkan membakar Gereja-Kuil dan Tokong kalau polis coba camporkan tangan orang-orang  Jamal Yunos akan bakar  mana-mana Balai Polis ini  satu amaran dari Jamal kepada pihak Polis. 
The Sabah Insider Online (Neutral And Flexible- Hot  Spot News)


Apakah Jamal benar-benar mahu 'bermandi darah', tanya DAP


Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ditanya sama ada beliau akan menahan Ketua Umno bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos berhubung kenyataan 'bermandi darah' atau melepaskannya sekali lagi.
"Saya ingin bertanya kepada Khalid sama ada polis akan menahan Jamal untuk disoal siasat atas kenyataan 'bermandikan darah' yang dibuat beliau.
"Atau apakah Khalid akan mengatakan sekali lagi ia hanya 'perang mulut' oleh Jamal, sama seperti apabila beliau menolak ikrar Jamal sebelum ini mengenai perang menentang BERSIH 5 sebagai tidak lebih daripada 'perang mulut'?," tanya Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok dalam kenyataan hari ini.
Pada hari Khamis yang lalu, Jamal semasa sidang media di ibu pejabat Umno Selangor berikrar untuk menyekat perhimpunan BERSIH 5.
"Kita tidak akan teragak-agak untuk berbuat apa sahaja untuk menghentikan perhimpunan BERSIH...Bagi saya, perjuangan kita akan berterusan walaupun jika bermandikan darah," beliau dilaporkan berkata.
Kok menambah, adalah tidak bijak bagi Khalid untuk mengenepikan apa-apa kenyataan Jamal sebagai pergerakan baju merah yang dipimpinnya kerana mempunyai sejarah keganasan.
"Khalid terlepas pandang fakta penting - bahawa kumpulan baju merah telah bertindak ganas terhadap siri jelajah BERSIH.
"Begitu jua, walaupun Jamal telah membuat kenyataan yang sama pada perhimpunan di Kapar Sabtu lalu dan menjelaskan bahawa 'bermandikan darah' itu bermakna baju merah berlumuran dengan darah sendiri dan bukannya orang lain, polis perlu melihat kenyataan itu secara," ujar Kok.
Beliau berharap Khalid akan memulakan siasatan mengenai perkara ini, kata Kok.
Kok juga mengkritik Umno kerana tidak menyekat Jamal.
"Adalah amat mengecewakan dan tidak bertanggungjawab untuk kepimpinan Umno berdiam diri mengenai 'keterlibatan dalam baju merah' oleh Jamal dan kalangan ahli Umno terhadap BERSIH.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena