Monday 31 October 2016

[Video] 'Durian Runtuh' Penjawat awam Selangor dapat dua bulan gaji bantuan khas kewangan..."Belum dipanggil sudah datang..."

Isnin, 31 Oktober 2016

Selangor umum 'durian runtuh' untuk penjawat awam

Semua kakitangan awam di Selangor akan menerima bantuan khas dua bulan gaji pada akhir tahun ini, kata Menteri Besar Mohamed Azmin Ali ketika membentangkan bajet negeri 2017 di Dewan Negeri Selangor, Shah Alam hari ini.

‘Durian runtuh’ kepada penjawat awam Selangor itu mencecah peruntukan kewangan sebanyak RM57.25 juta dan bakal dinikmati pada tahun ini.
Beliau berkata, pemberian tersebut sebagai menghargai sumbangan dan kejayaan penjawat awam yang terus menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negeri.
“Pembayaran sebanyak satu setengah bulan telah pun dilakukan pada 1 Julai 2016 yang lalu. Untuk melengkapi bantuan khas kewangan tersebut, setengah bulan lagi akan dibayar pada 20 Disember 2016 untuk membantu penjawat awam membuat persediaan persekolahan anak-anak,” jelasnya.
Sejak 2009, kerajaan Pakatan Harapan Selangor (sebelum ini dikenali sebagai Pakatan Rakyat) telah memberikan bonus setiap tahun kepada penjawat awam negeri itu.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena