Wednesday 21 February 2018

[Video Serahan Memorandum Pemuda PH Kepada ROS & ROS, cepat luluskan HARAPAN] Dihalang lintasi ruang udara Indonesia, pesawat bawa PM Israel ubah laluan.

Rabu, 21 Februari 2018


Dihalang lintasi ruang udara Indonesia, pesawat bawa PM Israel ubah laluan

Dihalang lintasi ruang udara Indonesia, pesawat bawa PM Israel ubah laluan
Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu, terpaksa mengambil masa yang lebih lama untuk perjalanannya ke Australia kerana pesawat yang dinaiki beliau perlu menghindari ruang udara Indonesia.
Menurut laporan The Guardian, perjalanan Netanyahu mengambil masa 11 jam berbanding lapan jam setengah berdasarkan perjalanan biasa mengikut laluan Singapura-Sidney.
Peristiwa berkenaan berlaku pada 22 Februari tahun lalu.
Pesawat terbang El Al milik Israel tidak dibolehkan melalui ruang udara banyak negara yang mempunyai penduduk majoriti Muslim, termasuk Pakistan dan Indonesia.
Indonesia adalah negara yang mempunyai penduduk beragama Islam terbesar di dunia dan dikenali sangat kental mendukung perjuangan rakyat Palestin, memetik laporan BBC Indonesia.
Kerajaan Indonesia tidak memiliki sebarang hubungan diplomatik, bagaimanapun terdapat usaha daripada Israel untuk menjalin hubungan dagang antara kedua negara tersebut.
Malaysia Dateline.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena