Friday, 28 March 2014

GILA KUASA: Taktik Kotor Media? Jika tak boleh dikritik, jangan jadi kerajaan!

Sabtu, 29 MAC 2014
7 hours ago 

Kah kah kah.. asal nama Najib Razak jer mesti tak guna....

Ada satellites pon tak jimpa buah maggis yang berterabur kat temgah laut.. koh koh koh...
 — withPurdah HijjubRazaqq Ghazali and astro awani.

Gambar: Edisi kantoi

Ada yang baik disebalik kehilangan MH370.. 

Rupanya satellites Malaysia dah lama kondem...

Fakta : Satellite yg ada cuma boleh scan bill astro yg tak bayar jer.. koh koh koh!!
Edisi kantoi
Ada yang baik disebalik kehilangan MH370..
Rupanya satellites Malaysia dah lama kondem...
Fakta : Satellite yg ada cuma boleh scan bill astro yg tak bayar jer.. koh koh koh!!
Taktik Kotor?
Photo: Lembap...

Dah macam-macam bahasa dan dialek rakyat dok carut kat pages CNN baru wakil NGO nak bersuara. Baru nak tunjuk wira. 

Rakyat carut CNN sebab rakyat sayang Malaysia dan rakyat tetap benci Umno/BN yang lembap.  Laju tang mengaut harta rakyat ja depa ni. Phuihhh...

- Tompo -
Lembap...

Dah macam-macam bahasa dan dialek rakyat dok carut kat pages CNN baru wakil NGO nak bersuara. Baru nak tunjuk wira.

Rakyat carut CNN sebab rakyat sayang Malaysia dan rakyat tetap benci Umno/BN yang lembap. Laju tang mengaut harta rakyat ja depa ni. Phuihhh...

- Tompo -

Photo: Kritik kerajaan tak boleh. Kalau tak nak kena kritik pindah Zimbabwe larh... kann???

Bila gagal tangani isu spt kejatuhan nilai ringgit.. kos sara hidup tinggi..banyak benda kerjan bawah BN gagal tangani.. terkini pesawat hilang.. gagal.. 

Bila gagal halang rakyat berdikusi. Marah jika spekulasi.. taknak ada tiory bla bla bila sesi soal jawab tu orang tanya jawab la.. ni tak.. baca teks..pastu blah gitu jer..

Kan nampak BODOH perdana menteriku? Malu kami sebagai rakyat ada PM macam tu.

Tak boleh handle. . LETAK JAWATAN lah.. negara lain cintoh Jepun tak sempat hafal nama PM dia dah bertukor dah PM jika ada situasi..

Ni taknak letak jwatan pasal takut bila hilang kuasa .. rakyat tuntut bukak fail dakwa itu ini ya?

Relek la...
Kritik kerajaan tak boleh. Kalau tak nak kena kritik pindah Zimbabwe larh... kann???

Bila gagal tangani isu spt kejatuhan nilai ringgit.. kos sara hidup tinggi..banyak benda kerjan bawah BN gagal tangani.. terkini pesawat hilang.. gagal.. 

Bila gagal halang rakyat berdikusi. Marah jika spekulasi.. taknak ada tiory bla bla bila sesi soal jawab tu orang tanya jawab la.. ni tak.. baca teks..pastu blah gitu jer..

Kan nampak BODOH perdana menteriku? Malu kami sebagai rakyat ada PM macam tu.

Tak boleh handle. . LETAK JAWATAN lah.. negara lain cintoh Jepun tak sempat hafal nama PM dia dah bertukor dah PM jika ada situasi..

Ni taknak letak jwatan pasal takut bila hilang kuasa .. rakyat tuntut bukak fail dakwa itu ini ya?

Relek la...
 — with Purdah Hijjub.





5 SATELIT MALAYSIA TIDAK BERFUNGSI..?

~ Malaysia kini kalau tak silap ada 5 satelit di orbit, iaitu MEASAT 1, MEASAT2, MEASAT3, TiungSAT dan RazakSAT.

1. Perkembangan terbaru tentang pencarian MH370 ialah Thailand mengeluarkan imej satelit yang mengesan lebih 300 objek di Lautan Hindi yang mungkin berkait dengan MH370.

2. Beberapa hari lepas Satelit Perancis pun mengeluarkan imej satelit mengandungi122 objek di Lautan Hindi, juga berkemungkinan ada kena mengena dengan MH370.

3. Selain 2 negara ini, beberapa negara terlebih dahulu menghulurkan bantuan dengan mencari kemungkinan melalui imej satelit iaitu China, UK, US dan Australia.

Persoalan yang timbul sekarang, kenapa Malaysia tak guna imej dari satelit kita sendiri?

Jawapannya: Kerana Malaysia sedang menggunakan satelit ke 6 mereka yang bernama "TUNGGU SAT".. kih kih kih kih

p/s: Jangan guna "BANG***" sudah.. kikiki




Morning. . Bangun pagi, bukak tingkap, intai tengok..

Syukur tak ada kereta kebal lalu depan rumah.

Ingat pesan che Deq.. taw!!!
 — with Ally Dgator.


Gambar: Nak like 5000 kali tapi tak dpt. Sokong sangat statement ni
Nak like 5000 kali tapi tak dpt. Sokong sangat statement ni
Photo: Morning. . Bangun pagi, bukak tingkap, intai tengok.. 

Syukur tak ada kereta kebal lalu depan rumah.

Ingat pesan che Deq.. taw!!!
Steven Jai's photo.

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena