Tuesday 20 March 2018

[Video PM Cina! Mengapa TV3 Tak Hasut Lagi Melayu?] PULANG PAKU BUAH KERAS PADA SPEAKER & 2.1 Juta Pekerja Asing, Bangla Bakal Kalahkan India Sebagai Kaum Ke-3 Terbesar Di Malaysia?

Rabu, 21 Mac 2018

PULANG PAKU BUAH KERAS PADA SPEAKER


Favourate speaker menghalang saolan atau menghalang perbahasan dalam parlimen beradaskan tidak mahu mengganggu proses mahkamah atau siasatan tetapi kini seakan makan diri apabila ahli parlimen DAP kini mahu ruling yang sama dibuat dalam pembentangan persempadanan kawasan pilihanraya. 

Sebelum inipun speaker menunjukan kecenderungan memihak kepada parti kerajaan dengan ruling² pelik,  malah diminta meletak jawatan di atas integritinya sudah tercalar. 

Sebelum inipun MP Kuantan juga melahirkan kekecewaan di atas parlimen secara langsung kegagalan speaker menggalas tanggungjawab secara adil sehingga parlimen didapati berada pada  low class dalam memainkan peranan sebagai pembuat dasar. 

Posted by 

2.1 Juta Pekerja Asing, Bangla Bakal Kalahkan India Sebagai Kaum Ke3 Terbesar Di Malaysia?


Adakah urusan Malaysia dengan kerajaan Bangladesh patut diteruskan? Soalan ini merujuk kepada populasi rakyat Bangladesh di negara ini yang akan mengatasi populasi penduduk India sebagai bangsa ketiga terbesar di Malaysia. Baca apa yang kami kongsikan ini.

Ini disebabkan populasi pekerja asing di negara kita semakin berkembang, jadi tidak hairanlah kalau dikatakan kita bakal mencapai titik di mana rakyat Bangladesh akan mengatasi kaum India sebagai bangsa ke-3 terbesar tidak lama lagi.

Bayangkan setakat ini sahaja, sudah ada 2.1 juta pekerja asing yang didaftarkan di Malaysia dan dianggarkan terdapat lagi 4 juta pekerja asing yang tidak berdaftar. Rakyat Bangladesh sekurang-kurangnya seramai 600,000, kira-kira satu perenam dari semua pekerja asing.

Tetapi menurut sumber, awal minggu ini, NST melaporkan bahawa Perdana Menteri Bangladesh, Sheikh Hasina telah bersetuju untuk menghantar 1.5 juta pekerja ke Malaysia. Jumlah itu akan menolak populasi rakyat Bangladesh di Malaysia pada masa depan kepada 2.1 juta pekerja. Cuba anda bayangkan !

Apabila dibandingkan dengan kira-kira 2 juta penduduk bangsa India di Malaysia sekarang ini, (menurut Wikipedia), rakyat Bangladesh akan mengambil alih kaum India sebagai bangsa ke-3 terbesar di Malaysia pada masa akan datang. Sudah tentu ini hanya angka, kerana pekerja asing bukan warganegara di negara ini.

Walau bagaimanapun, angka-angka ini menunjukkan kepada kita betapa banyak buruh asing yang masuk, dengan kadar yang perlahan-lahan mereka mengatasi rakyat Malaysia.

Adakah Malaysia akan berubah apabila semakin ramai pekerja asing mula masuk ke nagara ini? Bagaimana dengan kadar pengangguran yang semakin meningkat di Malaysia, dan ekonomi yang semakin memburuk?

Hanya masa akan menentukan.

Siakapkeli.my

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena