Thursday, 20 September 2018

[Video Dr M: Najib Usah Minta Derma Bayar Ikat Jamin, Carilah Pak Arab] "Dear Umno, I quit, Thank you" Rakyat akan faham kau dah tak boleh MELOMBONG lagi dah! Pejuang rakyat org SANJUNG, Penyamun duit rakyat org xdak nak nangis aihhh! SPRM: Najib Rosmah ada pertuduhan lain lagi.

Jumaat5, 21 September 2018

Image may contain: 1 person, text
Foto Otai BERSIH.
Semua keluar UMNO.
Tinggal hanya segelintir ahli-ahli elitis - Papagomo, Tun Faisal, Mat Maslan, Razlan, Jamal, Lokman.
Apa susah ahli PAS ada...boleh ganti ..
Foto Otai BERSIH.

Pejuang rakyat org sanjung laa, penyamun duit rakyat org xdak nak nangis aihhh ..
Image result for Gambar najib

SPRM tak tolak akan ada pertuduhan lain terhadap Najib, Rosmah

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak menolak kemungkinan akan ada pertuduhan baru terhadap bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak, kata Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM (Operasi) Datuk Azam Baki.
"Kita tidak menafikan akan ada pertuduhan lagi," katanya kepada pemberita di luar Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur hari ini ketika ditanya wartawan.
Beliau turut berkata perkara yang sama ketika ditanya sama ada akan ada pertuduhan akan dikenakan terhadap isteri Najib, Rosmah Mansor.
Ditanya sama ada siasatan masih berterusan, Azam berkata:
"Kertas siasatan 1MDB memang ada lagi antara polis dan SPRM terutama sekali berhubung dengan asset tracing (pengesanan aset) yang melibatkan wang 1MDB di luar negara," katanya.
Najib didakwa dengan 25 pertuduhan hari ini - empat pertuduhan di bawah Akta SPRM 2009 dan 21 pertuduhan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001 (AMLATFA).
Ini berkaitan dengan dakwaan beliau menyalahgunakan kedudukannya sebagai menteri kewangan dan perdana menteri bagi menerima dana yang berasal daripada 1MDB.
Azam berkata SPRM dan polis telah menjalankan siasatan bersama sebelum ini, tetapi ini kali pertama kedua-dua agensi itu bersama mengemukakan pertuduhan terhadap Najib.
Beliau berkata SPRM menjalankan siasatan ke atas isu salahgunakuasa, manakala polis menyiasat Najib membabitkan aktiviti pengubahan wang haram.
"Jadi, siasatan mengenai ini bermula dari laporan (SPRM). Inilah yang kita sebut kesalahan predikat.
"Semenjak itu, (siasatan) pengubahan wang haram telah dibuka. Itulah sebabnya pendakwa menggabungkan dua kes ini dan ia akan dibicarakan bersama,"katanya.
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena