Monday 20 November 2017

[Video Kecoh Besar: Speaker Menipu Bila BN Hampir Tewas] Worraaah! Pas selamatkan Bajet 2018 KPDNKK bila 2 MP berkecuali.

Selasa, 21 November 2017

Pas selamatkan Bajet 2018 KPDNKK bila 2 MP berkecuali

2 MP Pas yang berkecuali telah selamatkan Bajet 2018 KPDNKK hari ini.

Tindakan dua ahli parlimen Pas bekecuali dari mengundi dalam Dewan Rakyat hari ini telah menyelamatkan Belanjawan 2018 untuk Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).
Dalam pengundian belah bahagi untuk kementerian yang menjadi punca kenaikan harga barangan itu, BN telah mendapat 52 undi, pembangkang 51 undi manakala berkecuali dua undi.
Ahli parlimen yang berkecuali itu adalah Idris Ahmad (Pas – Bukit Gantang) dan Siti Zailah Yusof (Pas – Rantau Panjang).
Yang lebih menyelamatkan Bajet KPDNKK adalah tindakan Timbalan Speaker yang melambat-lambatkan mengumumkan pengundian untuk menunggu wakil rakyat BN masuk ke dalam Dewan, kata Mohamed Hanipa Maidin (AMANAH – Sepang).
“Sekarang ini terbukti hasrat parti suci hendak menjadi ‘king maker’ di PRU dijelmakan malam ini,” kata Hanipa di facebook beliau.
Sebelum ini, 11 ahli parlimen Pas telah mengambil sikap berkecuali ketika pengundian untuk Bajet 2018.
Ekoran itu, beberapa aktivis AMANAH menyifatkan ahli parlimen Pas itu telah ‘mempasubungakan’ diri apabila tidak mengundi.
Malaysia Dateline

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena