Thursday 30 November 2017

[Video Mahfuz kecewa RUU355 tidak dibahas hari ini] MAHFUZ TERBUKTI LEBIH 'GENTLEMAN' DARIPADA PAS & Amiruddin sebenarnya juga lebih "gentleman" berbanding Mohd Amar sendiri.

Jumaat, 1 Disember 2017

TETAPI MAHFUZ PULA TERBUKTI LEBIH 'GENTLEMAN' DARIPADA PAS....

Meskipun barangkali hanya bertujuan menyembunyikan kesedihan berikutan tindakan tidak disangka-sangka Ketua Pembangkang Kedah, Amiruddin Hamzah menyertai Bersatu, Pas dengan nada berbeza memuji tindakan beliau itu sebagai "gentleman".

Naib Presiden Pas, Mohd Amar Nik Abdullah berkata, keputusan Amiruddin itu juga adalah sesuatu yang baik untuk Pas.

Kata beliau, dengan berani meninggalkan Pas, Amiruddin terbukti seorang ahli politik yang "gentleman" berbanding Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar.

Tindakan beliau itu lebih baik berbanding mereka yang masih duduk dalam Pas tetapi merosakkan parti, ujar beliau yang jelas difahami ditujukan kepada Mahfuz.

Dalam hal ini, memang benar Amiruddin seorang yang gentleman kerana tidak tiada pemimpin Pas lain yang berjawatan Ketua Pembangkang dan Adun yang sedia membuat keputusan seberani beliau, meskipun disedari perjuangan Pas kini tidak lagi seperti dulu dan sudah banyak tersasar daripada landasan yang sebenar.

Kalau rajin menyelak video-video lama ucapan Hadi Awang dalam youtube misalnya dan membandingkannya ketika bersama Pakatan Rakyat dulu dengan kecenderungannya sekarang, jelas terlihat perbezaannya umpama langit dengan bumi.

Dan ia berbeza dengan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang sentiasa istiqamah dan konsisten dalam perjuangan Islam dan keinginan menegakkan kebenaran sehingga ke akhir hayatnya.

Berdasarkan perjuangan hala tuju Pas yang berubah itu dan keberanian membuat keputusan, Amiruddin sebenarnya juga lebih "gentleman" berbanding Mohd Amar sendiri.

Tetapi, untuk mengatakan Amiruddin lebih "gentleman" berbanding Mahfuz, ia tidak berapa tepat penilaiannya.

Amiruddin dan Mahfuz sebetulnya sama-sama "gentleman", cuma dalam pendekatan yang tidak sama, namun matlamatnya sama.

Mahfuz ternyata berani menyatakan pendiriannya yang berbeza dengan Pas sekarang, bukan saja melalui ucapan, kenyataan-kenyataan media, malah juga menerusi undi yang ditunjukkannya secara terbuka di dalam Parlimen.

Jika Pas betul-betul "gentleman" dan merasakan Mahfuz merosakkan parti, kenapa tidak berani mengambil tindakan terhadapnya?

Kalau pun takut nak memecatnya, takkan mengutus surat amaran atau memberi teguran tiada secebis keberanian juga?

Di mana "gentleman" Pas dalam hal ini, hanya berani menceceh di luar saja mengenai Mahfuz yang didakwa merosakkan parti, tetapi tetap takut untuk bertindak terhadapnya?

Antara Mahfuz dan Pas, siapa yang paling tidak "gentleman"? (ShahbudinHusin 27/11/2017)

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena