Wednesday 29 November 2017

[Video YB Zuraida Kejar Penguatkuasa Cabut Bendera PKR] HARAPAN: Adakah MB Johor terima RM12 juta? Ayuh Khaled, segeralah berterus-terang!

Rabu, 29 November 2017

KALAU BENAR TIDAK TERLIBAT, KHALED TAK PERLU BERDIAM DIRI TERLALU LAMA

Selain Najib Razak yang terus dibelenggu skandal 1MDB dan kemasukan wang RM2,600 juta ke dalam akaun peribadinya, sekarang ini tumpuan yang juga melibatkan wang berjuta-juta tentunya terarah kepada Menteri Besar Johor, Khaled Nordin. 

Berdasarkan dokumen seorang saksi kes rasuah bekas Exco Johor, Abdul Latif Bandi yang bocor di internet, Khaled didakwa telah menerima sekitar RM12 juta dalam apa yang dipercayai sebagai skandal tanah dan pertukatan status Bumiputera kepada bukan Bumiputera.

Sebelum itu, isu berkenaan telah pun dibangkitkan oleh Adun Senai, Wong Shu Qi, tetapi beliau akhirnya diarah keluar Dewan, selain dihadapkan kepada Jawatankuasa Hak dan Keistimewaan DUN Johor.
Memandangkan SPRM melahirkan rasa kesal dengan kebocoran tersebut serta akan membuat laporan polis mengenainya, ia secara langsung menunjukkan dokumen yang bocor itu adalah tulen, asli dan benar.

Sehubungan itu, di sebalik desakan Pakatan Harapan Johor agar beliau memberi penjelasan benar atau tidak pernah menerima wang RM12 juta sebagaimana yang diberi keterangan oleh seorang saksi itu, Khaled sejujurnya tidak perlu menunggu terlalu lama untuk berbuat demikian.

Jika dakwaan saksi itu tidak benar, Khaled mesti tampil dengan penuh keyakinan tidak terlibat atau bersama senaskhah Al-Quran sebagai sumpah kata-katanya adalah penuh kebenaran.
Kemudian, beliau juga boleh menyaman saksi tersebut yang mendakwa pernah memberikan wang kepada Khaled, sama ada dalam bentuk tunai mahupun cek.

Sekiranya Khaled tidak mampu mempertahankan dirinya atas keterangan saksi itu, pilihan yang paling wajar baginya ialah segera meletakkan jawatan dan membiarkan proses undang-undang lain berjalan terhadap dirinya.

Tiada pilihan untuk berdiam diri atau sekadar berkata “tiada komen” mengenai dakwaan yang secara langsung ditujukan kepadanya  itu.

Malah, jika terlalu lama baru berani tampil memberi penjelasan saja pun akan menimbulkan banyak keraguan terhadap intergriti Khaled sebagai ketua kerajaan negeri.

Ini kerana dakwaan menerima wang dalam skandal tanah dan pertukaran status Bumiputera adalah tuduhan yang serius dan merupakan pengkhianatan besar kepada bangsa dan negeri Johor.

Ayuh Khaled, segeralah berterus-terang dan berdiri atas kebenaran sebagai anak bangsa Johor yang benar-benar jantan. (ShahbudinHusin 29/11/2017).


0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena