Sunday 19 November 2017

[Video 'Made in Pekan', haram takde! - Azmin] 'Pendaftaran HARAPAN' Dua kali gagal jumpa Zahid mengecewakan

Isnin, 20 November 2017

Dua kali gagal jumpa Zahid mengecewakan

Dua kali gagal jumpa Zahid mengecewakan,DAP Bersatu didakwa punca lewat lulus

Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Tun Dr Mahathir Mohamad melahirkan kekesalannya kerana gagal bertemu Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi walaupun telah dimaklumkan kehadiran pimpinan PH hari ini di Kementerian Dalam Negeri.
“Tidak dapat jumpa menteri mengecewakan kami.Harapan kami dapat jumpa menteri walaupun kementerian tahu kami datang pada hari ini. Semua presiden dalam PH akan datang hari ini.
“Saya diberitahu bahawa menteri sedang berjumpa perdana menteri ada perkara lebih besar daripada nak memberitahu berkaitan kelulusan PH.
“Kami dapat jumpa dengan KSU dan kami cerita masalah kenapa kami datang hari ini,” ujarnya dalam sidang media yang diadakan dipintu masuk luar bangunan Kementeria Dalam Negeri hari ini.
Dr Mahathir menjelaskan, beliau difahamkan sebab Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS) lewat memberikan kata putus untuk meluluskan pendaftaran PH ekoran hubungkait dengan dua parti dalam PH iaitu Parti Pribumi Bersatu Malayssia (Bersatu) dan DAP.
“Mereka (RoS) lambat beritahu kami kerana mereka ada masalah dengan PPBM dan DAP.
“Jika diberitahu awal kami selesaikan tidak ada niat untuk kami bantah atau timbul masalah pada kerajaan,” ujarnya.
Dr Mahathir yang juga Pengerusi Bersatu berkata, PH mengharapkan agar keputusan yang akan dibuat oleh RoS disegerakan sebelum menjelangkang pilihan raya umum akan datang.
” Kita perlukan masa untuk persediaan pilihan raya. Jika beri keptuusan seminggu atgau dua minggu sebelum PRu tidak mencukupi.
“Antara sebab lain tidak ada melainkan dua sebab itu (Bersatu dan DAP). RoS takda apa.
“Kami harap kami diberitahu lebih awal dan kami akan ambil tindakan jika ada apa-apa yang lain kami cuba segerakan supaya ada masa untuk persediaan hadapi  pilihan raya.
“Kami cuma nak tahu daripada menteri kenapa lewat sangat. Parti lain daftar cepat tapi ini (PH) tiada jawapan.
“Kami berada dalam keadaan misteri dan tak tahu apa yang kami buat salah,” ujarnya yang berkata Ahmad Zahid sebelum ini telah menyatakan pendaftaran PH dalam pertimbangan ketika di Parlimen,bagaimanapun beliau tidak menjelaskan lebih lanjut mengenai perkara itu.
Pada Khamis lalu pimpinan PH juga gagal bertemu Ahmad Zahid di Parlimen.
 Malaysia Dateline.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena