Friday 24 November 2017

[Video 'YB Lekeh' UMNO perlu calon tahap 'Miss Word' untuk menang & Saya Gembira Katak Lompat Politik Kembali Kpd Umno] Tun M: Najib TAKUT KALAH? Ya. Kamu patut takut & Itulah nasib yang menunggu kamu.

Sabtu, 25 November 2017


Related image
Muslim beauty pageant: Finalists of the World Muslimah Awards Fatma Ben Guefrache (left), Bilqis Adebayo (center) of Nigeria and Samaneh Zand (right) of Iran present Indonesian hand-made design...

TAKUT KALAH - Tun Mahathir

1. Najib takut kalah.
2. Untuk elak dari kalah Najib sanggup buat apa saja. Bahawa perbuatannya boleh ditakrif sebagai penipuan, haram, bertentangan dengan undang-undang, tidak bermoral, memalukan, melawan arus dan adat tidak mengapa. Jika dianya dipandang hina, pedulikan. Rasuah, sogokan dilakukan secara terbuka tanpa segan silu. Jabatan Kerajaan diperalatkan secara salah. Pembangkang ditekan, disoal, ditahan, di penjara oleh polis, didakwa di mahkamah.
3. Jabatan Hasil Dalam Negeri tuntut cukai tanpa asas, senarai hitam peniaga dan perniagaan, tahan pasport, beku wang dalam bank.
4. MACC tuduh kononnya penyokong pembangkang terlibat dengan pembersihan wang haram, diugut untuk ditangkap dan dihadap ke mahkamah. Wang didalam bank dibekukan. Tak dapat berniaga, tak dapat teruskan projek. Rugi. Perbuatan MACC jelas berunsur politik kerana tindakan yang sama tidak diambil terhadap jenayah oleh anggota parti BN dan UMNO.
5. Pemimpin parti lawan dituduh seleweng duit Kerajaan, disoal berjam-jam, dimasuk lokap, dipakai baju lokap, didedah kepada orang ramai, diambil gambar untuk disiar dalam akhbar dan T.V.
6. Tetapi parti lawan tidak akan terganggu meneruskan kempen mereka. Najib dikenali sebagai perompak, penyamun, kleptokrat. Perbuatan kami diasaskan kepada perkara-perkara yang diketahui umum memang berlaku.
7. Takut kepada parti-parti lawan yang telah bergabung Najib cuba halang gabungan dari dilakukan.
8. Dengan itu kelulusan untuk daftaran gabungan tidak diberi setelah berbulan permohonan dibuat.
9. Caranya mudah. Tidak lulus secara rasmi. Tidak tolak secara rasmi. Tetapi tidak beri jawapan samada lulus atau tidak. Hanya tidak jawab. Dalam pertimbangan. Belum lulus tidak berbeza dari tidak lulus.
10. ROS tidak jawab surat. Tunggu Menteri. Menteri hilang. Ada tetapi tidak ada. Jadi tidak dapat jawab.
11. Sebulan, dua bulan, suku tahun, setengah tahun. Tak jawab. Bukan tolak. Hanya tak jawab.
12. Mungkin dilulus 5 minit sebelum bubar Parlimen.
13. Maka bermasalahlah Gabungan Parti Lawan. Logo dan simbol tidak dikenali oleh orang ramai, oleh pengundi. Maka terkelirulah mereka bila mengundi.
14. Kempen parti lawan bermasalah. Tak dapat adakan sepanduk, tak dapat adakan bendera, tak dapat pamer slogan, perkenal calon dan bermacam lagi.
15. Harapan Najib pengundi tak dapat undi gabungan parti lawan.
16. Harapan Najib BN tak kalah.
17. Tetapi BN tetap kalah.
18. Rakyat bukan bodoh. Mereka tahu akan segala-galanya. Mereka tahu Najib seleweng duit 1MDB berbillion. Mereka tahu 2.6 billion masuk akaun Najib dalam AmBank.
19. Mereka tahu duit Felda, duit KWSP, duit KWAP, duit Tabung Haji telah hilang.
20. Mereka tahu tanah Kerajaan disamun beli, dijual, mereka tahu peranan Rosmah, Jho Low, Riza Aziz menghilangkan duit berbillion.
21. Mereka sedar nama Malaysia sudah jadi kotor kerana Najib. Apakah mereka ingin kotorkan lagi negara tercinta ini.
22. Mereka tahu semua. Awak boleh sogok tetapi sogokan tidak lagi berkesan.
23. Mereka mahu Kerajaan baru. Dan ini mereka akan dapat dengan mengalahkan BN, UMNO dan Najib.
24. Buatlah apa pun. Majoriti rakyat sudah pun putuskan. Najib akan disingkir.
25. Derita mereka hanya dapat ditamatkan dengan memilih Pakatan Harapan.
26. Najib! Kamu patut takut. Dosa kamu akan membawa kekalahan di dunia.
27. Itulah nasib yang menunggu kamu.
28. Ya. Kamu patut takut. Bagi yang membuat dosa ada balasan lagi di akhirat.

KDL.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena