Thursday 30 August 2018

[Video Hasanah Direman Tetapi Bukan Sebab Surat CIA?] Bekas perisik mungkin dapat dana AS$12j melalui Timur Tengah.

Khamis, 30 Ogos 2018

Image result for gambar datuk hasanah abdul hamid
The Malaysian Anti Corruption Commission has arrested former director general Malaysian External Intelligence Organisation Datuk Hasanah Abdul Hamid to help ...
Related image

Bekas perisik mungkin dapat dana AS$12j melalui Timur Tengah

Bekas pegawai-pegawai kanan perisikan yang disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dipercayai menerima dana sebanyak AS$12 juta daripada sumber asing namun disalurkan melalui Timur Tengah.
Seorang penyiasat kanan yang enggan namanya didedahkan berkata, wang itu dibawa ke Malaysia menjelang pilihan raya umum yang dilangsungkan pada 9 Mei lalu.
Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan maklumat lanjut berkaitan sumber dana-dana itu.
“Apa yang kami ketahui setakat ini, suspek-suspek terbabit menggunakan kuasa mereka untuk mendapatkan akses khas di lapangan terbang (Malaysia),” katanya.
Beliau berkata SPRM sedang menyiasat sama ada wang tunai itu digunakan untuk tujuan pilihan raya.
“Persoalannya sekarang berkaitan pelanggaran keselamatan negara.
“Pertama, terdapat isu bagaimana wang itu dibawa masuk ke negara kita tanpa dikesan.
"Kami percaya mereka mengisytihar wang tunai itu sebagai benda lain untuk melepasi sistem keselamatan lapangan terbang.
“Ini melanggar prosedur keselamatan di pintu masuk negara kita.
“Kedua, apa urusan jabatan kerajaan untuk menerima dana daripada sumber asing, dan untuk tujuan apa? Jadi ada kebimbangan terhadap kemungkinan aspek keselamatan negara diceroboh,” katanya.
Pegawai itu bagaimanapun enggan menamakan lapangan terbang terbabit.
Undang-undang negara mensyaratkan wang bersamaan atau melebihi AS$10,000 yang dibawa masuk ke negara ini diisytiharkan.
Terdahulu, dalam sidang media khas SPRM hari ini, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Seri Azam Baki berkata keseluruhan AS$6.3 juta telah dirampas dan AS$5 juta lagi masih dicari.
SPRM telah menangkap tujuh bekas pegawai risikan kerajaan dan mantan ketua mereka Datuk Hasanah Abdul Hamid.
Mk.

1 comments:

Unknown said...

Mohon maaf jika postingan ini menyinggung perasaan anda tapi saya hanya mau menceritakan pengalaman pribadi saya yang mengubah kehidupan saya menjadi sukses sekarang. dulu Saya bekerja di Singapura, tapi saya tidak menyerah dengan keadaan saya, tetap ikhtiar. Dulu pengen pulang ke indonesia tapi gak ada ongkos. sempat saya putus asa,gaji pun selalu di kirim ke indonesia untuk biaya anak sekolah, sedangkan hutang banyak, kebetulan buka-buka internet mendapatkan nomor whatsapp Mbah Suro +6282354640471 katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan Pesugihan Dana Ghaib. dengan keadaan susah jadi saya coba beranikan diri hubungi dan berkenalan dengan beliau Mbah Suro, Dan saya menceritakan keadaan saya. Beliau menyarankan untuk mengatasi masalah perekonomian saya dengan Pesugihan Dana Ghaib nya. Dan alhamdulillah benar-benar terbukti nyata hasil nya sekarang. terima kasih banyak ya allah atas semua rerjekimu ini. Beliau juga bisa bantu seperti Pemasangan nomer Togel,pelet, dllPost a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena