Friday 22 February 2019

[Video Kerajaan akan biaya projek LRT3 - Guan Eng] Ini kata Hadi! Ini kata ROS & Ini kata rakyat! Apa kata SPRM? Kalau tiada angin mungkin ada beruk berjoget atas pokok & Kenapa UKM boleh terima Kit Siang, saya (Najib) tidak?

Jumaat, 22 Februari 2019
KiniTV
Projek Transit Aliran Ringan 3 (LRT3) yang dijadual siap menjelang 28 Feb, 2024, akan menerima sokongan kerajaan dalam bentuk pembiayaan, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng. Beliau berkata, sebahagian besar pembiayaan projek dengan kosnya telah dikurangkan kepada RM16.63 bilion berbanding RM31.65 bilion sebelum ini, akan disalurkan oleh Kementerian Kewangan berikutan kedudukan Prasarana Malaysia Bhd sebagai entiti milik kerajaan. Lim berkata demikian pada sidang media selepas menyaksikan majlis memeterai kontrak untuk projek LRT3 di Ibu Pejabat Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana), Menara UOA, di Kuala Lumpur, hari ini.
Imej mungkin mengandungi: satu atau lebih orang, orang berdiri dan teks
Kalau tiada angin mungkin ada beruk berjoget atas pokok
Ini kata ROS!
Ini kata rakyat!
Image may contain: text
Apa kata SPRM?
Imej mungkin mengandungi: 5 orang, orang senyum, teks

Najib: Kenapa UKM boleh terima Kit Siang, saya tidak?

Bekas perdana menteri Najib Razak hari ini mempersoalkan asas di sebalik keputusan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menangguhkan program yang dihadiri beliau.
Sebaliknya kata Najib, universiti berkenaan menyambut baik kehadiran Lim Kit Siang ke kampus universiti itu di Bangi tahun lepas.
Malaysiakini.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, berdiri dan teks
Buat UKM bagilah tajuk intelek sikit! takkanlah pelajar nak santai level Mat Rempit bukan bisher² tu.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena