Wednesday 27 February 2019

[Video Azmin pelik Najib baru nak 'sembang tol'] Bosskau kata tol percuma hanya untuk golongan 'gay dan pemabuk'! Mohon maaf tanda Najib setuju inisiatif PH untuk mansuh tol?

Rabu, 27 Februari 2019
Imej mungkin mengandungi: luaran
umno pas lalu sini ok
Kami Viral / Samuel Mehmed 
Image may contain: text

Mohon maaf tanda Najib setuju inisiatif PH untuk mansuh tol?

Kenyataan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bahawa hanya “golongan gay dan pemabuk” mendapat manfaat bayaran tol percuma mendapat kecaman pelbagai pihak.
Terdahulu, kerajaan Pakatan Harapan bercadang untuk mengambil alih empat lebuh raya daripada Gamuda Bhd.
Lebuh raya berkenaan adalah Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP), Sistem Penyuraian Lalu Lintas Barat KL (Sprint Expressway), Lebuhraya Shah Alam (Kesas) dan Terowong Pintar (Smart).
Menerusi pengambilalihan itu, kerajaan akan menghapuskan bayaran tol dan memperkenalkan caj kesesakan yang kadarnya adalah sehingga 30 peratus lebih rendah daripada kadar tol semasa.
Selain itu, pengguna yang menggunakan mana-mana empat lebuh raya tersebut di antara jam 11 malam dan 5 pagi tidak dikenakan sebarang bayaran.
Najib yang kini dinobatkan raja “troll” bertindak mengkritik cadangan tersebut yang menurutnya hanya akan menguntungkan “hantu, orang mabuk dan LGBT cari pelanggan yang tidak tidur”.
Kenyataan tidak sensitif itu mengundang reaksi pelbagai pihak khususnya pengguna media sosial yang rata-rata menganggap kenyataan itu menghina rakyat Malaysia yang bekerja syif malam.
Ia memaksa Najib memohon maaf atas kenyataan tersebut di laman Facebook miliknya hari ini.
Adakah pemohonan maaf itu bermaksud Najib sebenarnya bersetuju dengan inisiatif yang diperkenalkan kerajaan berhubung pemansuhan tol?
Najib tidak perlu segan silu untuk menyatakan rasa setuju. Kalau setuju kata ya, “Malu apa bossku” kan? – Roketkini.com

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena