Saturday 23 February 2019

[Video Bosskau walaun! Itu usul Hadi sorang2] Hadi saja yang dok meroyan pasai usul tak percaya...

Ahad, 24 Februari 2019
KiniTV
Presiden PKR Anwar Ibrahim menafikan dakwaan terdapat usaha untuk membuat usul tidak percaya terhadap Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad di parlimen. Ditanya sama ada beliau akan menyokong Mahathir sekiranya usul berkenaan, Anwar berkata, usul seumpamanya hanya akan datang daripada Presiden PAS Abdul Hadi Awang. "Apa isunya? Kenapa anda bangkitkan apa yang Abdul Hadi mahu? "Itu usul Abdul Hadi. Biar dia yang buat usul tu," kata Anwar kepada pemberita di Petaling Jaya hari ini. Anwar juga berkata bahawa spekulasi untuk menjatuhkan Mahathir hanya percubaan PAS untuk memecahbelahkan Pakatan Harapan (PH). "Sebab mereka gagal teruk (dalam pilihan raya) dan mereka menyokong rasuah atas nama Islam, satu-satunya pilihan adalah untuk memecahbelahkan," katanya. PAS sebelum ini mendakwa wujud usaha untuk meminggirkan Mahathir. Dakwaan itu hadir selepas perjumpaan pemimpin PAS termasuk Abdul Hadi dengan perdana menteri.

Hadi saja yang dok meroyan pasai usul tak percaya... 
Presiden PKR Anwar Ibrahim menafikan dakwaan terdapat usaha untuk membuat usul tidak percaya terhadap Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad di parlimen. 

Ditanya sama ada beliau akan menyokong Mahathir sekiranya usul berkenaan, Anwar berkata, usul seumpamanya hanya akan datang daripada Presiden PAS Abdul Hadi Awang. 

"Apa isunya? Kenapa anda bangkitkan apa yang Abdul Hadi mahu? 

"Itu usul Abdul Hadi. Biar dia yang buat usul tu," kata Anwar kepada pemberita di Petaling Jaya hari ini.  

Anwar juga berkata bahawa spekulasi untuk menjatuhkan Mahathir hanya percubaan PAS untuk memecahbelahkan Pakatan Harapan (PH). 

"Sebab mereka gagal teruk (dalam pilihan raya) dan mereka menyokong rasuah atas nama Islam, satu-satunya pilihan adalah untuk memecahbelahkan," katanya. 

PAS sebelum ini mendakwa wujud usaha untuk meminggirkan Mahathir. Dakwaan itu hadir selepas perjumpaan pemimpin PAS termasuk Abdul Hadi dengan perdana menteri. - f/bk 

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena