Sunday 24 February 2019

[Video Tun pun terkejut Semenyih] KEMAS ni memang kemaih (mantap) la..Semoga anggota Kemas terus komited dalam menjalankan tugas dan amanah demi negara. Habisslah Bosskau & UmnooBN! Hari ini Tun M ke IKEA berjalan2, Tun M juga suka 'deko' sendiri rumahnya yea.

Isnin, 25 Februari 2019
Imej mungkin mengandungi: 13 orang, orang senyum, orang ramai
Hampir 5,000 daripada 17,905 kakitangan Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) seluruh negara berkumpul bagi mendengar amanat kerajaan baharu.

Di dalam amanatnya, Perdana Menteri mahu peranan dan fungsi Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) yang ditubuhkan sejak 1961 diselaraskan dengan jangkaan dan keperluan masyarakat serta kehendak kerajaan masa kini.

Ujar Dr Mahathir, beliau mahu anggota Kemas meningkatkan wibawa jabatan itu sebagai sebuah organisasi pembangunan masyarakat luar bandar.

“Peranan warga Kemas bukan sahaja perlu aktif mendapatkan pelbagai isu masyarakat untuk dipanjangkan kepada pihak berwajib.

“Namun lebih daripada itu, anggota Kemas juga adalah orang yang tepat dalam menyebar luas maklumat berkaitan dasar-dasar kerajaan."

Admin: Semoga anggota Kemas terus komited dalam menjalankan tugas dan amanah demi negara.
Imej mungkin mengandungi: 11 orang, orang senyum, orang berdiri dan orang ramai
Imej mungkin mengandungi: 9 orang, orang senyum
Imej mungkin mengandungi: 7 orang, orang senyum, orang berdiri
Imej mungkin mengandungi: 8 orang, orang senyum, orang berdiri dan orang ramai
Tidak ramai orang tahu Tun M suka 'deko' sendiri rumahnya. Menurut Tun Siti Hasmah susunan perabot pun mengikut citarasa Tun M sendiri. Hari ini Tun M ke IKEA berjalan jalan.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena