Friday 29 August 2014

Naib Ketua DEWAN ULAMA SEDUNIA: M'sia Bukan Sebenarnya MERDEKA & PAS tidak mahu derhaka!

Sabtu, 30 Ogos 2014

MALAYSIA BUKAN SEBENARNYA MERDEKA KATA NAIB KETUA DEWAN ULAMA SEDUNIA


Naib Ketua Dewan Ulama Sedunia merangkap Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mendakwa kemerdekaan negara ini bukan yang sebenar ekoran masih terikat dengan sistem kehidupan dan bernegara penjajah.

Menurutnya, pemerintahan yang ada kini hanyalah sekadar penyambung misi dan visi penjajah tanpa mereka perlu berada di sini.

"Pemilihan tema sambutan kemerdekaan oleh Pas, 'Malaysiaku...Minda Merdeka' tepat dan sesuai dengan keadaan yang berlaku di negara sekarang.

"Kerana bukan kemerdekaan yang sebenar apabila sesebuah negara yang telah mencapai kemerdekaan tetapi masih terikat dengan segala sistem kehidupan dan bernegara mahupun undang-undang peninggalan penjajah walau yang memerintahnya adalah dari kalangan anak bangsa sendiri," katanya yang dipetik melalui perutusan kemerdekaan.

Melalui perutusan sama, beliau mengingatkan agar barisan nama tokoh-tokoh kemerdekaan yang tidak didendang turut diingati terutama oleh generasi muda.

Katanya, setiap kali sambutan hari kemerdekaan, hanya nama yang sama disebut-sebut sebagai tokoh kemerdekaan negara.

"Tiap kali menyambut kemerdekaan negara, hanya nama-nama sepeti Tunku Abdul Rahman, Datuk On Jaafar yang dinobatkan sebagai Tokoh Kemerdekaan tanpa menafikan peranan dan jasa mereka.

"...di sana terdapat ramai lagi tokoh yang memperjuangkan kemerdekaan negara. Nama seperti Tuan Guru Haji Abdul Rahman Limbong, Mat Kilau, Tok Janggut, Dr Burhanuddin AlHelmi serta ramai lagi tidak harus dilupakan oleh generasi mendatang sebagai penyumbang kepada kemerdekaan negara," katanya.

LOGO DAN TEMA HARI KEMERDEKAAN KE-57


PAS tidak mahu derhaka!
Pada yang reti dan mahu reti...perjuangan PAS bukan mengikut telunjuk kehendak pihak tertentu saja...

4 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Kpd kwn2 di area ampang,yg perlu kan khasiat cendawan mekah...sila hubungi sy di wsp 0142334643,nk air shj pon blh... nk benih pon blh... nk byar pon blh,ape2 hal kite pm je

Unknown said...

Kpd kwn2 di area ampang,yg perlu kan khasiat cendawan mekah...sila hubungi sy di wsp 0142334643,nk air shj pon blh... nk benih pon blh... nk byar pon blh,ape2 hal kite pm je

Unknown said...

Kpd kwn2 di area ampang,yg perlu kan khasiat cendawan mekah...sila hubungi sy di wsp 0142334643,nk air shj pon blh... nk benig pon blh... nk byar pon blh,ape2 hal kite pm je

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena