Monday 30 January 2017

[Video Tolak Pemimpin 'KONG KALI KONG'] Pas-PPBM: Umno benarkan musuh kerjasama dengan rakan 'ta'awun! Katak+Lompat+U-turn+Lalang+Hipokrit+Tiada Prinsip akan ditutup dengan 'pakaian' agama?

Selasa, 31 Januari 2017Aku akan bagi mereka dedak yang tidak bisa ditolak
Katak+lompat+Uturn+lalang+hipokrit+tiada prinsip akan ditutup dengan pakaian agama dengan menamakan ini sebagai :
Orang yg mengatakan ulama tidak boleh dihina lansung (jika nyata memperkudakan agama),mereka silap.Quran tlh menghina ulama seperti ini.

Pas-PPBM: Umno benarkan musuh kerjasama dengan rakan 'ta'awun?

Pas dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) sedang mencari ruang membentuk kerjasama tetapi dalam masa yang sama parti Islam itu dan Umno sudah pun mesra menjalin hubungan 'kerjasama' dalam istilah 'ta'awun', kata Ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar.
Beliau berkata, walaupun hubungan kerjasama Pas dan Umno tidak dinamakan 'kerjasama politik' secara terang-terangan tetapi Umno dan Pas begitu selesa dengan pendekatan 'ta'awun'.
Menurut beliau yang masih ahli Pas, sudah tentu kedua-dua parti mahukan pulangan keuntungan politik (political mileage) daripada pendekatan ta'awun tersebut.
"Umno sudah pasti berpuas hati apabila Pas bertegas dan istiqamah untuk tidak menerima DAP dan Amanah serta tidak menyertai Pakatan Harapan.
"Persoalannya adakah Umno akan membiarkan rakan ta'awunnya iaitu Pas menjalinkan kerjasama politik dengan PPBM yang menjadi amcaman pada Umno untuk menghadapi pilihan raya umum ke-14 (PRU14) bagi tujuan mengalahkan Umno-BN?" soalnya dalam kenyataan hari ini.
Pas dan PPBM dilaporkan akan mengadakan pertemuan pada 2 Februari ini bagi memutuskan sama ada Pas akan menjadi sebahagian daripada blok pembangkang atau sebaliknya.
Bagaimanapun menurut Mahfuz pertemuan itu diawalkan kepada 1 Februari ini.
Mahfuz juga berkata, rakyat sedang memerhati sama ada Umno akan menghalang kerjasama rakan ta'awunnya ataupun Umno akan menjadikan Pengerusi PPBM Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai beban yang akan dipikul Pas dari kerjasama ini untuk memaksa Pas menolak kerjasama ini.
"Apakah 1 Februari 2017 nanti akan menyaksikan tandatangan persefahaman dokumen kerjasama Pas dan PPBM beserta dengan persetujuan pengagihan kerusi yang bakal ditandingi pada PRU14 nanti?" soalnya.
Beliau juga secara peribadi berharap jalinan kerjasama Pas dan PPBM dimeterai bagi membolehkan Pas kembali berada dalam arus perdana politik Malaysia bersama rakyat dalam pakatan pembangkang bagi meranapkan Umno-BN dalam PRU14.
"Tiada maknanya kerjasama PPBM dan Pas ini kepada rakyat Malaysia jika sekadar berada dalam blok ketiga dan 'mengasingkan diri' dari rakan parti pembangkang yang lain.
"Penantian yang mendebarkan untuk kepentingan rakyat dan negara tercinta," katanya.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena