Tuesday 24 January 2017

[Video Cita2 PAS nak BUNUH AMANAH!] "Yang menentang RUU.. MCA, MIC, Gerakan, SUPP tapi 'Umno-Pas' canang DAP yg salah, KENAPA?" MCA dakwa BN akan berpecah & AMANAH Tambun bantu mangsa banjir kilat di RPT Chepor jam 2.45 pagi.

Rabu, 25 Januari 2017

Foto Suara Rakyat.

KENAPA Mufti Pahang tak berani gelarkan rakan2 Umno sendiri dlm BN ini juga KAFIR HARBI ??!!
Mufti Pahang nak cari redha Allah atau cari redha Umno ?

Yang menentang RUU.. MCA
Yang menentang RUU.. MIC
Yang menentang RUU.. GERAKAN
Yang menentang RUU.. SUPP

tapi Umno canang DAP yg salah, KENAPA?
Foto Parti Amanah Negara.


Parti Amanah Negara telah menambah 11 foto baru
16 jam
CHEPOR (KG SRI KLEBANG)- Hujan lebat berterusan pada lewat petang hari isnin mengakibatkan berlakunya banjir kilat di RPT Chepor.
Beberapa buah rumah berhampiran sungai telah dinaiki air.
AMANAH Parlimen Tambun bersama Skuad Bencana Alam telah menerima laporan banjir kilat dan bergegas ke lokasi kejadian jam 1.00 pagi.
Operasi pembersihan selesai dilakukan pada jam 2.45 pagi.
Amanah|Progresif|Peduli
Foto Parti Amanah Negara.
Foto Parti Amanah Negara.Foto Parti Amanah Negara.Foto Parti Amanah Negara.
Operasi pembersihan di RPT Chepor selesai dilakukan pada jam 2.45 pagi.
Foto Parti Amanah Negara.
Foto Suhaizan Kayat.
Foto Suhaizan Kayat.
Suhaizan Kayat telah menambah 6 foto baru
6 jam
Pemimpin AMANAH Johor diketuai Sdr Salahudin Ayub dan YB Aminolhuda sudah mulai turun di kawasan banjir Segamat. Moga dipermudahkan

MCA dakwa BN akan berpecah, jika Umno lulus RUU 355

 | January 24, 2017
Liow berkata, MCA akan menentang habis-habisan jika mendapati pindaan terhadap RUU 355 yang diambil alih BN hampir sama dengan versi asal dikemukakan Hadi.liow-tiong-lai_law_600
PETALING JAYA: Barisan Nasional akan berpecah belah, jika Umno berkeras membentangkan pindaan yang sama atau seakan rang undang-undang persendirian bagi meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (RUU 355) yang diusulkan PAS, kata Datuk Seri Liow Tiong Lai.
Presiden MCA itu dalam wawancara eksklusif bersama Sin Chew Daily berkata, pendirian parti itu sangat jelas dan tegas, mereka akan menentang habis-habisan jika mendapati pindaan terhadap RUU 355 yang diambil alih BN hampir sama dengan versi asal dikemukakan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
“Walaupun kami hanya mempunyai 7 ahli Parlimen, kami akan undi membantah.”
Katanya, Umno akan menjadi punca merosakkan semangat BN, jika parti itu tidak mempedulikan bantahan parti komponen dan membentangkan RUU 355 yang melanggar Perlembagaan.
“Siapa yang melaksanakan dan bersetuju dengan RUU melanggar Perlembagaan itu adalah orang memecahbelahkan BN. Sampai masa nanti, bukan MCA yang merosakkan semangat BN, tetapi Umno.
“Tanpa semangat BN, BN masih boleh hidup ke?” soalnya.
Menteri pengangkutan itu berkata, versi RUU 355 Hadi yang diubah suai termasuk meningkatkan hukuman penjara sehingga 30 tahun, denda RM100,000 serta 100 sebatan melanggar Perlembagaan Persekutuan dan jika diluluskan, ia akan membuka “jalan keluar” bagi “enakmen jenayah syariah setiap negeri”.
“kami bimbang dan bantah kerana bidang kuasa Mahkamah Syariah lebih rendah daripada mahkamah sivil, jadi walaupun ia diluluskan kerajaan negeri (Kelantan), hudud masih tidak boleh dilaksanakan.
“Tetapi, jika cadangan (RUU 355) Hadi diluluskan (Parlimen), bidang kuasa Mahkamah Syariah akan diperluaskan sehingga sama atau melebihi mahkamah sivil, maka setiap negeri boleh melaksanakan hudud.”
Beliau menyifatkan tindakan itu akan menyebabkan Malaysia mempunyai 2 set undang-undang dan rakyat akan berpecah belah.
Katanya, mengekalkan perpaduan negara adalah satu daripada misi MCA dan parti itu tidak boleh bertolak ansur dengan sesiapa sahaja yang mahu menyebabkan Malaysia tidak stabil.
Beliau berharap orang Cina akan bersatu bagi menghalang RUU 355 diluluskan.
“Ini tidak lagi terhad kepada parti politik atau perbezaan politik,” katanya sambil menjelaskan MCA bukan anti-Islam, sebaliknya ia adalah dakwaan dilemparkan pihak berniat jahat.
Liow berkata, MCA hanya akan memberikan sokongan jika kerajaan meminda RUU 355 Hadi mengikut Perlembagaan Persekutuan.
FMT.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena