Tuesday 24 January 2017

[Video] APA LAGI TUNGGU? Tinggal JELA UMNO TU! Salam damai Lim pada PAS untuk selamatkan M'sia.

Rabu, 25 Januari 2017

Image result for Gambar Kapal BN bocor
Foto Suara Rakyat.
Bila rakyat nak belajar KERAjaan buat PTPTN agar rakyat berhutang..

Bila rakyat berhutang DISALAHKAN PEMINJAM PULA..

Keba**an apakah ini ?

ABES TU GAJI KO GUNA DUIT SIAPA !!!

Salam damai Lim pada PAS untuk selamatkan M'sia - DAP


Salam perdamaian oleh Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang kepada PAS adalah untuk menyatukan kuasa menentang Umno dan menyelamatkan Malaysia daripada menjadi sebuah negara gagal, kata Pemangku Pengerusi DAP, Tan Kok Wai.
Beliau berkata Lim menyatakan kesediaan untuk bekerjasama dengan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang bukan untuk membantu parti itu meluluskan Akta 355 atau menubuhkan negara Islam.
Sebaliknya, Lim mahu Hadi melihat perkara lebih tinggi daripada perspektif negara dan manfaat rakyat, demi untuk menyelamatkan Malaysia daripada menjadi sebuah 'negara penyangak', kata Tan.
"Walaupun DAP dan PAS mempunyai perbezaan idealogi yang besar, kita kini dianggap sebagai negara Kleptokrasi," katanya.
Dua hari lepas, Lim berkata, beliau sedia bekerjasama jika presiden PAS itu memuktamadkan perjanjian bahawa keutamaan dalam Pilihan Raya Umum ke-14 adalah untuk menyelamatkan Malaysia daripada menjadi kelptokrasi global dan sebuah negara gagal.
Beliau berkata ini mungkin akan menjadi agenda negara dalam tempoh lima hingga 10 tahun akan datang, dan bertanya jika Abdul Hadi bersedia menyatakan komitmennya.
Bagaimanapun, Lim kemudian menjelaskan bahawa ia hanya pandangan peribadi beliau dan ia masih belum dibincangkan oleh jawatankuasa pusat DAP.
Dalam satu kenyataan hari ini, Ahli Parlimen Cheras berkata Malaysia menghadapi kemelesetan ekonomi, kejatuhan nilai mata wang, inflasi, isu keselamatan, cukai yang tinggi dan masalah lain di bawah Umno dan kerajaan Najib Razak.
Oleh itu, DAP perlu menyatukan semua kuasa bagi menyelamatkan rakyat daripada krisis tersebut, katanya.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena