Wednesday 30 May 2018

[Video 1MDB menyimpan wang pelaburannya dari Pulau Caymen di Singapura] MB Inc, SADC, PKNP bakal punyai pentadbiran baharu.

Khamis, 31 Mei 2018

MB Inc, SADC, PKNP bakal punyai pentadbiran baharu.
MB Inc, SADC, PKNP bakal punyai pentadbiran baharu - Ahmad Faizal
FAIZAL: "Buat masa ini pihaknya masih menjalankan siasatan audit forensik terhadap kesemua urus tadbir di dalam ketiga-tiga GLC yang diuruskan oleh kerajaan negeri sebelum ini." - Gambar fail

TAPAH: Tiga syarikat berkaitan kerajaan (GLC) gergasi di negeri ini bakal mempunyai pentadbiran baharu yang bakal diumumkan dalam masa terdekat ini,kata Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu.

Katanya, ketiga-tiga GLC itu melibatkan Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP), Perbadanan Pembangunan Pertanian Negeri Perak (SADC) dan Perbadanan Menteri Besar (MB Inc).

Ahmad Faizal berkata, buat masa ini pihaknya masih menjalankan siasatan audit forensik terhadap kesemua urus tadbir di dalam ketiga-tiga GLC yang diuruskan oleh kerajaan negeri sebelum ini.
“Saya telah ambil tindakan dengan membekukan akaun mereka buat sementara,dan juga telah bertindak dengan melakukan forensik audit dan juga (melihat) perundingan-perundingan mereka sebelum ini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena