Thursday 31 May 2018

[Video Orang Kedah kata Tun M Macam Hang Tuah! Mati Hidup Balik! Betoi kaaaa?] Mohamad Sabu tidak kekok, boleh berjenaka & Jajaran KL-Seremban, Salak Expresway bebas tol mulai 1 Jun.

Jumaat, 1 Jun 2018

Satu Dewan Ketawa YB Mat Sabu Buat Lawak


 Mohamad Sabu tidak kekok, boleh 

berjenaka ketika kunjungan hormat Kementerian Pertahanan UK


Foto Otai BERSIH.
TERKINI

Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) mengumumkan tiada kutipan tol di Jajaran Kuala Lumpur–Seremban Expressway dan Salak Expressway di Plaza Tol Sungai Besi bermula jam 12.01 tengah malam ini.

LLM dalam satu kenyataan hari ini berkata, dengan penamatan tempoh konsesi jajaran berkenaan, bayaran tol di semua laluan keluar dan masuk di Plaza Tol Sungai Besi dikurangkan di antara 50 peratus hingga 1 peratus (di antara RM0.40 hingga RM1.70).

"Penamatan ini sekali gus akan memberi manfaat kepada hampir 130,000 kenderaan yang menggunakan plaza tol berkenaan setiap hari.

"Pengguna yang melalui Plaza Tol Sungai Besi kini hanya perlu membayar tol mengikut jajaran Lebuhraya PLUS yang dilalui mereka sahaja," kata kenyataan berkenaan.

Katanya, Pengguna lebuh raya boleh mendapatkan kadar kutipan tol yang baharu menerusi laman web di www.plus.com.my atau aplikasi PLUS Mobile App.

"Pengguna dinasihatkan supaya mematuhi peraturan perjalanan dan papan tanda arah yang disediakan semasa melalui plaza tol bagi memastikan perjalanan lancar ke destinasi.


Jajaran KL-Seremban, Salak Expresway bebas tol mulai 1 Jun


Tiada lagi kutipan tol dikenakan bagi Jajaran Kuala Lumpur – Seremban Expressway dan Salak Expressway (yang dahulunya dikenali sebagai sebahagian daripada Jajaran Lebuhraya Metramac) di Plaza Tol Sungai Besi mulai tengah malam ini.

Lembaga Lebuh Raya Malaysia (LLM) dalam kenyataannya hari ini memberitahu bayaran tol di semua laluan keluar dan masuk di Plaza Tol Sungai Besi dikurangkan di antara 50 peratus hingga 1 peratus (atau di antara RM 0.40 hingga RM1.70) bergantung pada jarak perjalanan dan kelas kenderaan.
Menurut LLM, penamatan tersebut akan memberi manfaat kepada hampir 130,000 kenderaan yang menggunakan plaza tol berkenaan setiap hari.
“Pengguna yang melalui Plaza Tol Sungai Besi kini hanya perlu membayar tol mengikut jajaran Lebuhraya PLUS yang dilalui mereka sahaja,” katanya lagi.
MD.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena