Tuesday 29 May 2018

[Video Mat Sabu Dipelawa Orang Non Muslim Untuk Majlis Berbuka Puasa] Menteri kesihatan tidak bersalam dgn wanita yang bukan mahram & Kementerian pertahan Mat Sabu naik pesawat tentera ke Butterworth.

Rabu, 30 Mei 2018

sopan je cara dia tu

Kementerian pertahan Mat Sabu naik pesawat tentera ke Butterworth

Kementerian Pertahanan mempertahankan tindakan menterinya Mohamad Sabu yang menggunakan pesawat tentera untuk menghadiri majlis di Butterworth, Pulau Pinang.
Menurut kementerian, Mohamad harus menghadiri program rasmi perjumpaan tahunan dengan anggota-anggota tentera udara atas undangan Panglima tentera Udara Jeneral Tan Sri Affendi Buang.
Penerbangan tersebut juga, kata kementerian bagi melengkapkan jumlah jam penerbangan juruterbang demi mengekalkan kompetensi mereka.
"Sehubungan itu, pergerakan berkenaan juga dapat menjimatkan kos pengangkutan berbanding menggunakan pesawat komersial dari aspek masa dan kos penerbangan oleh Kementerian Pertahanan bagi kedua-dua tujuan yang dinyatakan," katanya.
Ia juga, kata kementerian, bagi memberikan pendedahan terhadap keputusan pesawat pengangkut pelbagai guba A400M kepada menteri dan pegawai kanan tentera.
Sebuah portal kelmarin melaporkan seorang peguam Datuk Abu Backer Sidek membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendakwa Mohamad menyalah guna aset kerajaan.
Abu Backer mendakwa, majlis berbuka puasa kementerian itu hanyalah wayang bagi membolehkan Mohamad untuk pulang ke kampung halaman beliau di Butterworth.
Penggunaan pesawat itu, kata pengamal undang-undang itu melibatkan perbelanjaan tidak kurang RM50,000, sedangkan negara berdepan hutang besar lebih RM1 trilion.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena