Tuesday 29 May 2018

[Video LIVE: Sidang media PM di Putrajaya] Laporan: Bank Negara terlebih bayar untuk pembelian tanah MOF era Najib UmnoBN.

Rabu, 30 Mei 2018

Bank Negara terlebih bayar untuk pembelian tanah MOF


Laporan: Bank Negara terlebih bayar untuk pembelian tanah MOF

Bank Negara dipercayai terlebih bayar dalam pembelian tanah 67.41 ekar oleh Kementerian Kewangan (MOF) bernilai RM2.066 bilion, yang perolehannya digunakan untuk menyelesaikan hutang 1MDB, lapor sebuah harian berbahasa Inggeris.
Sumber dipetik sebagai berkata, walaupun penjualan dipersetujui pada RM703.44 kaki persegi, sebuah syarikat tujuan khas (SPV) yang ditubuhkan oleh MOF, sebelum ini meminta bayaran “empat angka untuk satu kaki persegi”.
Sumber-sumber berkata, Bank Negara mahukan tanah itu, yang terletak bersebelahan Kompleks Sasana Kijang di Kuala Lumpur, hanya untuk tujuan latihan, kerana “tiada keperluan” untuk membayar wang itu.
Pada 24 Mei, Menteri Kewangan Minister Lim Guan Eng mengesahkan dana Bank Negara dan Khazanah digunakan untuk menyelesaikan hutang 1MDB kepada International Petroleum Investment Co (IPIC).

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena