Thursday 31 May 2018

[Video Dakwaan Kereta Mewah Milik Rosma?] 'Kereta Mewah Pegawai Khas' lantikan politik mula jual harta? Gaji ketua menteri, exco Pulau Pinang dipotong 10% untuk THM & Islam rahmat untuk semua kerajaan PH.

Jumaat, 1 Jun 2018

Kereta Mewah, Pegawai lantikan politik Mula Jual harta Supaya Tidak Boleh dikesan?


Foto Otai BERSIH.
31 Mei 2018: Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly dan Ketua Pengarah Kesihatan dlm majlis khatam qur’an, dimulai dgn tadarus dan diakhiri dgn tazkirah.

Semoga menjadi permulaan yg baik.

Islam rahmat untuk semua di bawah pemerintahan kerajaan Pakatan Harapan.

Gaji ketua menteri, exco Pulau Pinang dipotong 10% untuk Tabung Harapan Malaysia


Kerajaan Pulau Pinang hari ini mengumumkan pemotongan 10% gaji pemimpin kanan negeri itu untuk disalurkan keada Tabung Harapan Malaysia yang bertujuan mengutip derma dari orang awam yang mahu turut serta membantu meringakan beban hutang negara.
Ketua Menteri, Chow Kon Yeow berkata, gaji ketua menteri akan dipotong sebanyak RM1,417.51 manakala gaji 10 exco negeri pula akan dipotong sebanyak 1,210.92 setiap seorang bermula bulan hadapan.
Beliau berkata, pemotongan itu telah diluluskan sebulat suara semalam pada mesyuarat exco dengan jumlah potongan sebanyak RM13,526.80 setiap bulan.
“Keputusan ini selaras dengan tindakan pemotongan gaji semua menteri kerajaan persekutuan sebanyak 10%. Potongan itu akan berkuatkuasa sehingga arahan selanjutnya diberikan.
“Kami berharap langkah ini akan membantu kerajaan persekutuan menangani hutang negara yang diwarisi daripada pentadbiran terdahulu Barisan Nasional,” katanya pada sidang media hari ini. -Roketkini.com

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena