Tuesday 31 May 2016

'Sekelip mata'...Selepas berpecah, Pas jadi pahlawan Melayu pulak?

Selasa, 31 Mei 2016
Page Liked · 14 mins

Admin cuma nak korang komen , apa yang menariknya dengan gambar ni..

Slps pemergian Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz , macam-macam dah berubah dgn sekelip mata...

pas yang kini..bukan yang dulu...
Oii la hai Panglima PAS...Jubah mana jubah..
Lebai mana lebai...Kahkahkah..
Ni nak buat cabutan berkat ke kayuhan berkat ke atau nak buat silat berkat? Nak bersilat syarie' ke?
Dari kiri berpakaian kepahlawanan Melayu Datuk Syed Ali Alhabshee, Datuk Seri Najib( dalam pakaian Melayu biasa), Datuk Zahid Hamidi dan Tengku Adnan Tengku ...zamkata.blogspot.com

Pas membuat perubahan besar selepas berpecah iaitu menjadi pahlawan Melayu.
Pas membuat perubahan besar selepas berpecah iaitu menjadi pahlawan Melayu.
Selepas berpecah dalam muktamar tahun lalu, pemimpin Pas membuat perubahan besar dalam muktamar mereka tahun ini, dari berjubah kini mereka berpakaian pahlawan Melayu lengkap berkeris dan bertanjak.
Pakaian ini menjadi satu yang luar biasa kepada sejarah muktamnar Pas kerana biasanya mereka berpakaian baju Melayu atau berjubah dalam majlis rasmi khasnya muktamar.
Ketika merasmikan Muktamar Dewan Pemuda Pas hari ini, semua pemimpin Pas termasuk Timbalan Presiden, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man yang merasmikan muktamar itu berpakaian pahlawan Melayu lengkap.
Turut berpakaian demikian adalah Ketua Pemuda, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz, timbalannya, Mohd Khalil Abdul Hadi dan naibnya, Khairul Nizam Khirudin.
Ke empat-empat mereka diarak bagaikan pahlawan Melayu dalam majlis perasmian  muktamar Dewan Pemuda Pas yang berlangsungnya petang ini.
Muktamar Tahunan PAS ke 62 bagi tahun 2016 dimulakan petang ini dengan acara perasmian Muktamar Tahunan Dewan Pemuda Pas Pusat pada petang ini, 31 Jun 2016.
Ia akan disusuli dengan perasmian Muktamar Tahunan Dewan Ulama dan Dewan Muslimat pada malam ini.
Malam esok 1 Jun 2016, semua perwakilan akan hadir untuk mendengar Taklimat Khas Presiden yang merupakan suatu pembaharuan dalam susun atur acara muktamar.
Pada pagi 2 Jun 2016 acara kemuncak perasmian Muktamar Tahunan PAS ke 62 akan berlangsung dengan Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang memberikan ucapan dasar muktamar kali ini.
Muktamar ini sangat penting untuk menentukan hala tuju Pas selepas parti itu berpecah dua selepas mukatamar tahun lalu apabila kumpulan profesional yang dikenali kumpulan erdogan disingkir secara blok dari kepimpinan Pas di semua tempat.
Kumpulan ini kemudiannya menubuhkan Amanah dan bergabung dengan PKR dan DAP membentuk Pakatan Harapan yang menyebabkan Pas terpinggir.

1 comments:

Unknown said...

kalau umno pakai keris telanjang Pas tentulah pakai sarong takut terberanak.......hihihi,,,,,,

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena