Saturday, 13 October 2018

[Video Anwar menang besar, gegar PD] TAHNIAH Anwar "Welcome back to parliament!" TAHNIAH juga kpd PAS kerana terselamat dari #HilangDeposit & PRK PD dimenangi tanpa janji manis, kata Anwar.

Ahad, 14 Oktober 2018

Mengejutkan! Saifudin Nasution DEDAH Jumlah Kemenangan Anwar Ibrahim Seperti Pilihanraya Umum!

Foto Suara Rakyat.
TAHNIAH DS Anwar Ibrahim di atas kemenangan di PRK Port Dickson dgn majoriti yang lebih besar daripada majoriti terdahulu.

"Welcome back to parliament !!"

TAHNIAH juga kpd PAS kerana terselamat dari#HilangDeposit ..

PRK PD dimenangi tanpa janji manis, kata Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam ucapan pertamanya selepas diangkat sebagai anggota parlimen Port Dickson menegaskan pilihan raya kecil (PRK) berkenaan mencatat sejarah yang tersendiri.
Kata Anwar sejarah itu tercipta apabila kemenangan yang dimiliki beliau dibuat rakyat tanpa sebarang janji manis yang ditaburkan parti kerajaan pemerintah itu.
“Saya salute orang Port Dickson kerana dalam pilihan raya ini, tak ada sekolah baru dibuka, tak ada pembesaran hospital, tidak ada peruntukan untuk kuil dan masjid, tidak ada sebarang peruntukan dari mana-mana kerajaan pusat atau negeri. Menteri besar pun tak ada beri tanah, tak ada.
“Ini kali pertama Port Dickson mencatat sejarah kerana kali pertama tidak ada sebarang peruntukan diberikan tetapi rakyat dan pengundi Port Dickson tetap memilih Pakatan Harapan kerana harapan itu,” katanya ketika berucap dihadapan ribuan penyokongnya di bilik gerakan utama HARAPAN di PD Waterfront, Port Dickson.
Anwar secara rasmi sebentar tadi diangkat sebagai anggota Parlimen Port Dickson yang baru dengan majoriti besar.
Anwar memperoleh 31,016 undi manakala pencabar terdekatnya, Mohd Nazari Mokhtar dari PAS meraih 7,456 undi.
Tambah Anwar, sebagai wakil rakyat Port Dickson, beliau akan mengetuk setiap pintu kementerian yang bertanggungjawab bagi melaksanakan segala keperluan rakyat di kawasan parlimen yang baru dimenanginya itu.
“Tapi sekarang kita boleh bagi kerana sudah habis pilihan raya, saya akan ketuk pintu (pejabat) menteri besar, saya akan ketuk pintu tiap-tiap menteri yang ada kaitan dan kata jangan lupa Port Dickson,” katanya.
Mk.

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena