Saturday, 2 February 2019

[Video RAKYAT MALAYSIA MALU, BOSSKU!] Menteri gesa parti pembangkang pulangkan ‘ratusan juta’ dana 1MDB.

Sabtu, 2 Februari 2019

Menteri gesa parti pembangkang pulangkan ‘ratusan juta’ dana 1MDB

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng menggesa parti-parti pembangkang yang menerima ‘ratusan juta’ wang 1MDB agar memulangkannya.
Menurutnya, kerajaan Pakatan Harapan akan mengambil antaranya tindakan undang-undang terhadap parti-parti politik berkenaan bagi mendapatkan semula wang tersebut.
Tambah Guan Eng, parti yang menerima jumlah terbesar daripada dana 1MDB akan dikenakan tindakan paling awal.
Terdahulu, dalam sidang media di Putrajaya hari ini, beliau yang juga Setiuasaha Agung DAP berkata Malaysia akan menerima semula wang yang diselewengkan daripada 1MDB tidak lama lagi.
“Malaysia akan terima wang yang kita dapat perolehi daripada 1MDB. Ini bukanlah jumlah besar tapi bayaran pertama akan dibuat kepada negara Malaysia.
“Bukanlah berbillion, bukan jumlah besar, tapi sekurangnya adalah permulaan dan ini adalah berita baik, dan kita harap akan diikuti bayaran lanjutan kepada Malaysia di mana kita dapat balik wang yang dirompak daripada 1MDB,” katanya. – Roketkini.com

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena