Monday 30 June 2014

Jihad! "Dia (Lotfi) tidak akan kembali ke Malaysia.“ Yang penting PAS tetap berdiri teguh...

Selasa, 1 Julai 2014

KDN Pasti Sakit Hati Dengar Berita Ini...


Rakyat Malaysia yang berjuang di Syria, Mohd Lotfi Ariffin bertekad untuk tidak lagi kembali ke Malaysia dan itu antara pesanan yang sempat disampaikan sebelum beliau berlepas ke negara bergolak itu, kata Mohd Zainon Ariffin.

Zainon yang juga abang sulung Lotfi berkata, perkara itu disampaikannya seminggu sebelum bekas ahli jawatankuasa Dewan Ulama PAS pusat itu pergi meninggalkan tanah air.“Dia pergi tanpa pengetahuan sesiapa. Jika dilabel bekas pejuang Mujahidin di Afghanistan, itu saya boleh terima.

Tetapi tuduhan itu berniat untuk jejaskan nama baik dia.“Saya antara orang terawal yang tahu, itu pun seminggu sebelum dia berangkat. Walaupun tidak diberitahu secara jelas, naluri saya merasakan dia akan pergi senyap-senyap.“

Tidak sangka 31 Januari lalu, jam 12.30 tengahari, dia datang berjumpa buat kali terakhir,” katanya seperti dilaporkan Sinar Harian.Lotfi dalam satu kiriman Facebook pada Khamis mendakwa sudah meletakkan semua jawatannya dalam PAS sejak 19 April sebelum dipecat oleh parti itu.

Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali mengumumkan Lotfi dipecat daripada PAS pada 11 Mei lalu.Katanya, mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat membuat keputusan  memecat Lotfi daripada parti selepas mendapat tahu dan kemudiannya mengesahkan beliau ke Syria bagi menyertai perjuangan bersenjata di sana.

Zainon, 53, berkata Lotfi membuat kajian yang mendalam selama tiga tahun sebelum berangkat ke Syria dan tidak pernah berkempen mengajak saudara atau sahabat menyertai perjuangannya.

Katanya, pemecatan daripada PAS tidak menjadi isu kerana kepentingan Lotfi kini adalah perjuangannya di Syria.“Sebenarnya Lotfi tidak lagi pentingkan soal keahlian dalam parti kerana fokusnya kini adalah berjihad. 

Dia tidak akan kembali ke Malaysia.“Yang penting PAS tetap berdiri teguh dan dirinya selamat di Syria,” katanya kepada Sinar Harian yang kesal dengan pihak tertentu sering mengeksploitasi perjuangan adiknya di negara bergolak itu. ~tmi

BEKAS PEMAIN DRUMMER UKAYS DAN USTAZ LOTFI BERJUANG DI SYRIA...

Kami tidak mampu Ustaz....

Allah - Matlamat Kami
Rasul - Pemimpin Kami
Al-Quran - Perundangan Kami
Jihad - Jalan Kami
Syahid _ Cita-cita Kami.
 Ustaz Lofti kini berperang di pihak mujahiddin untuk menumpaskan kerajaan Syria pimpinan Bashar Al Assad

Gambar atas
Beliau Pernah menjadi Drummer rock 90 Ukays ,Malaysia.
Dikenali sebagai ali kini berada di Syria bersama (ustaz) Mohd Lotfi Ariffin BERJIHAD menentang Rejim Hizbullah(Syi'ah) dan Basyar al Asad,,
Antara kata-kata beliau semasa di sana
 hari ini bersiar di bumi Syam dari Idlib ke Aleppo terus ke Atma sempadan Turkey dan terus pulang semula ke Idlib sampai ke markaz maghrib dan insyaAllah esok pagi akan ke bandar Murik kerana Bassyar sedaya upaya akan merampas semula bandar sepi itu .Bandar itu merupakan pintu masuk ke bandar Khan Syaikhun sebuah bandar yang sedang di kepung oleh mujahidin insyaAllah kalau sekiranya Murik dapat di pertahan maka Khan Syaikhun akan di kuasai sepenuhnya oleh mujahidin .setiap hari mujahidin dari berbagai kumpulan bergilir mempertahankan bandar Murik dan di pehak musuh pula berkali cuba untuk mendekati bandar itu dan terkadang mereka boleh masuk sehingga 1/3 bandar dengan kereta kebal dan kereta perisai dan di bantu dengan jet pejuang juga heli berlegar diudara alhamdulillah akhirnya mereka terpaksa berundur dan kelmarin mereka diserang sehingga mereka terpaksa berundur 3 km ke belakangRakyat Malaysia kita pergi berjuang di Syria, sama sama doakan semoga ustatz mendapat syahid seperti yg dimahukan. Besar pahalanya . Allahuakbar !

GAYAPENEROKA

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena