Thursday 26 June 2014

Saham MAS merudum... Pengarah hanya makan gaji buta?

Jumaat, 27 Jun 2014
Gambar: Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) MAS yang berlangsung lebih pada 4 jam dgn suasana hangat kerana pemegang saham majoriti tidak bersetuju dgn pemberian elaun kepada Pengarah Tidak Tetap.. sebanyak RM396,000...akhirnya tentangan mereka di terima dan wang rakyat tidak dibayar pada Pengarah yg hanya makan gaji buta..!!!! 

Malah ada dikalangan mereka juga menuntut agar seluruh pihak pengurusan MAS meletak jawatan kerana gagal menjalankan tugas yg diamanahkan.... seperti biasa...meletakkan jawatan sebagai tanda kebertanggungjawaban bukan budaya di M'sia ...pelbagai alasan diberi untuk mewajarkan kedudukan mereka....apa pun MAS terus tenat dan uzur..dan boleh di ketegorikan sebagai bangkai bernyawa.... saham MAS merudum teruk kepada.. 19.5 sen..sesaham...amat berbeza dgn Air Asia yg terus mencatat keuntungan dan kedudukan saham yg kukuh....di BSKL

Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) MAS yang berlangsung lebih pada 4 jam dgn suasana hangat kerana pemegang saham majoriti tidak bersetuju dgn pemberian elaun kepada Pengarah Tidak Tetap.. sebanyak RM396,000...akhirnya tentangan mereka di terima dan wang rakyat tidak dibayar pada Pengarah yg hanya makan gaji buta..!!!!

Malah ada dikalangan mereka juga menuntut agar seluruh pihak pengurusan MAS meletak jawatan kerana gagal menjalankan tugas yg diamanahkan.... seperti biasa...meletakkan jawatan sebagai tanda kebertanggungjawaban bukan budaya di M'sia ...pelbagai alasan diberi untuk mewajarkan kedudukan mereka....apa pun MAS terus tenat dan uzur..dan boleh di ketegorikan sebagai bangkai bernyawa.... saham MAS merudum teruk kepada.. 19.5 sen..sesaham...amat berbeza dgn Air Asia yg terus mencatat keuntungan dan kedudukan saham yg kukuh....di BSKL.MAS Muktamad Pelan Radikal Dalam Tempoh Terdekat

25 Jun 2014, 07:07pm by Sarah Farhana"Perubahan yang radikal."
Itu satu-satunya jalan bagi Malaysia Airlines, MAS untuk maju ke hadapan.
Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Ahmad Jauhari Yahya, syarikat penerbangan nasional perlu menggunakan sepenuhnya empat aset bertaraf dunia iaitu produk, perkhidmatan, kemahiran kejuruteraan, serta keselamatan untuk menjadikan MAS kompetitif.
Terdahulu berlangsung mesyuarat agung tahunan MAS siang tadi.
Khazanah Nasional Bhd yang memiliki 69.37 peratus saham kepentingan di MAS baru-baru ini berkata, satu pelan baharu untuk memulihkan kedudukan kewangan MAS akan dikemukakan dalam enam hingga 12 bulan.
Bagaimanapun, bagi pihak penganalisis, tempoh mengemukakan pelan baharu itu terlalu lama.
- See more at: http://www.tv3.com.my/beritatv3/tajuk_utama/MAS_Muktamad_Pelan_Radikal_Dalam_Tempoh_Terdekat.html#sthash.q7gjIbn1.dpuf

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena