Thursday 19 June 2014

[Video] Demo Pro Felda 'Untuk Apa Lesen MPOB' dan 'Kami Menyokong Felda'! Pulak?

Khamis, 19 Jun 2014

PENEROKA PRO FELDA BERDEMO DI PARLIMEN


Selepas demonstasi peneroka Felda yang menuntut lesen persendirian dari Lembaga Minyak Sawit Berhad (MPOB) di Parlimen semalam, satu kumpulan mengadakan demonstrasi balas di tempat sama hari ini.

Hampir 1,000 peneroka dan warga Felda berkumpul di sepanjang Jalan Parlimen sejak jam 9:40 pagi menunjukkan sokongan mereka kepada Felda dan mengutuk kumpulan peneroka yang berdemonstrasi semalam.

Membawa sepanduk bertemakan 'Untuk Apa Lesen MPOB' dan 'Kami Menyokong Felda' kumpulan ini mendesak agar Ahli Parlimen tidak melayan tuntutan mendapat lesen persendirian itu kerana Felda membeli hasil peneroka secara adil.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Razali Ibrahim bertemu dengan wakil kumpulan itu dan akan mengadakan sidang media bersama selepas ini.

Malaysiakini

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena