Tuesday, 21 October 2014

Nik Aziz: Penganjur Mengusap Anjing ada 'ulat dalam kepala'..Idea-idea pelik dan boleh dianggap sesat!

Selasa, 21 Oktober 2014

Gambar: Penganjur dengan yang pegang dan peluk anjing, keduanya sama² nak pamer kejahilan... buat kerja bodoh melantun-lantun...
Penganjur dengan yang pegang dan peluk anjing, keduanya sama² nak pamer kejahilan... buat kerja bodoh melantun-lantun...
Touch_Dog

Nik Aziz: Penganjur ada 'ulat dalam kepala'

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan penganjur program program kontroversi menyentuh anjing Ahad lalu sebagai ada “ulat dalam kepala”.

“Menganjurkan program khusus bagi menjamah anjing hanya dilakukan mereka yang seumpama ada ulat dalam kepala.

“Ia bertentangan dengan mazhab Shafei,” beliau dipetik sebagai berkata oleh Harakahdaily pada program sambutan ulang tahun ke-24 pentadbiran Membangun Bersama Islam (MBI) di Kota Bharu.


Nik Aziz juga dilapor berkata, sekarang timbul banyak aliran “bersifat liberal” dalam Islam dengan menimbulkan idea-idea pelik dan boleh dianggap sesat.

Katanya, ada pihak cuba melabelkan Islam sebagai liberal semata-mata bagi menghodohkan Islam.

Sedangkan, tambahnya lagi, demokrasi atau pelbagai kefahaman lain tidak pernah dilabel sebagai liberal, lapor akhbar PAS web PAS itu.

Penganjuran program “I Want to Touch a Dog” di Bandar Utama, Petaling Jaya Ahad lalu mencetuskan kontroversi setelah mendapat sambutan hangat umat Islam.

Sebahagian golongan ulama dan mufti tampil menyatakan bantahan dan rasa tidak senang mereka terhadap perbuatan yang dianggap tabu dalam masyarakat Melayu itu.- mkini

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena