Thursday, 23 October 2014

'Permainan Aku' Kalau tak suka pegang anjing, pindah ke Brunei...Kita lupa HARGA MINYAK NAIK bukan?

Khamis, 23 Oktober 2014
Kalau x suka pegang anjing, sila pindah ke brunei...
Gambar: Tajuk : Propaganda,kaedah mengolah situasi

Mari belajar ilmu propaganda. Korang baca politik bagaimana? 
Korang baca isu Anjing panas lepas tu dok main2 isu anjing ikot trend bukan? Berbeza dengan gua. Gua baca ini propaganda yang dinamakan teknik "Mengolah situasi ".
Kalau dalam movie, Perompak bank nak merompak bank.. mereka cipta satu jenayah di tempat lain supaya polis2 sebuk pada jenayah tersebut,belakang mereka rompak bank di tempat lain.
Ok, contoh : Kerajaan menaikkan harga minyak. Bagaimana untuk menarik perhatian rakyat kearah lain supaya isu minyak ni boleh DIAM ?
Ada banyak cara sebenarnya.
- Mereka boleh dengan sengaja melakonkan kes culik di perairan Sabah dan memaksa semua media tumpu dan bubuh dimuka depan berhari hari. Kita semua bercerita tentang Sabah bla bla bla sampai lebam. Berjaya tak lupa isu minyak?
- Mereka boleh creat story pelik2 contohnya penganjuran pegang anjing. Bukan main kecoh isu sensitif nih kat mana mana media mainstream baik media social amnya. Berjaya kita lupa HARGA MINYAK NAIK bukan?
So, mari kita kembali kepada isu2 penting terutamanya bab rakyat hidup dalam tekanan. Abaikan propaganda dan focus pada isu semasa yang melibatkan kos sara hidup tinggi yang menjadi punca kita abaikan masa bersama famly,ibadah,ibu bapa semata untuk cari duit kerana keperluan yang tidak pernah mencukupi.
Gua tak mau tulis panjang sebab naluri pembaca sebenarna malas nak baca sampai habis. Kadang tu tengok panjang jer skip..Oh ya.. setiap artikal yang gua tulis ni gua akan update di blog gua King Of Goblok ( Zaman ini zaman EDAN ) supaya boleh dirujuk memandangkan FB hanyalah platform sementara yang susah untuk cari balik bila kita nak cari buat rujukan.
Kbai....
King Jason Ori
Penulis dan pengkritik Pakatan Rakyat 
#KingTakSelamanyaKing

http://kingofgoblok.blogspot.com/


Tajuk : Propaganda,kaedah mengolah situasi

Mari belajar ilmu propaganda. Korang baca politik bagaimana?
Korang baca isu Anjing panas lepas tu dok main2 isu anjing ikot trend bukan? Berbeza dengan gua. Gua baca ini propaganda yang dinamakan teknik "Mengolah situasi ".


Kalau dalam movie, Perompak bank nak merompak bank.. mereka cipta satu jenayah di tempat lain supaya polis2 sebuk pada jenayah tersebut,belakang mereka rompak bank di tempat lain.


Ok, contoh : Kerajaan menaikkan harga minyak. Bagaimana untuk menarik perhatian rakyat kearah lain supaya isu minyak ni boleh DIAM ?
Ada banyak cara sebenarnya.


- Mereka boleh dengan sengaja melakonkan kes culik di perairan Sabah dan memaksa semua media tumpu dan bubuh dimuka depan berhari hari. Kita semua bercerita tentang Sabah bla bla bla sampai lebam. Berjaya tak lupa isu minyak?


- Mereka boleh creat story pelik2 contohnya penganjuran pegang anjing. Bukan main kecoh isu sensitif nih kat mana mana media mainstream baik media social amnya. Berjaya kita lupa HARGA MINYAK NAIK bukan?


So, mari kita kembali kepada isu2 penting terutamanya bab rakyat hidup dalam tekanan. Abaikan propaganda dan focus pada isu semasa yang melibatkan kos sara hidup tinggi yang menjadi punca kita abaikan masa bersama famly,ibadah,ibu bapa semata untuk cari duit kerana keperluan yang tidak pernah mencukupi.


Gua tak mau tulis panjang sebab naluri pembaca sebenarna malas nak baca sampai habis. Kadang tu tengok panjang jer skip..Oh ya.. setiap artikal yang gua tulis ni gua akan update di blog gua King Of Goblok ( Zaman ini zaman EDAN ) supaya boleh dirujuk memandangkan FB hanyalah platform sementara yang susah untuk cari balik bila kita nak cari buat rujukan.
Kbai....


King Jason Ori
Penulis dan pengkritik Pakatan Rakyat
#KingTakSelamanyaKing

http://kingofgoblok.blogspot.com/

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena