Wednesday, 22 October 2014

Perlakuan Rosmah memalukan Malaysia di luar negara!

Khamis, 23 Oktober 2014

Rosmah singgung

KUALA LUMPUR 22 OKT: Video aksi Datin Seri Rosmah Mansor menyenggol bahu Datuk Seri Najib Razak dalam satu majlis rasmi bersama pemimpin Indonesia menjadi viral di
laman sosial dan mendapat kritikan hangat orang ramai.

Insiden tersebut berlaku ketika Najib yang diiringi isterinya itu menghadiri upacara mengangkat sumpah Joko Widodo sebagai Presiden Indonesia ketujuh, di Jakarta Isnin lalu.

Rosmah yang duduk bersebelahan, mengalih pandangan ke arah Najib terlebih dahulu sebelum menyenggol kuat bahu Najib sehingga kejadian itu disedari orang yang duduk bersebelahan mereka.

Malah perlakuan Rosmah itu turut ditayangkan dalam slot berita perdana RTM pada hari yang sama.
Video berdurasi selama tiga saat itu secara jelas memperlihatkan tindakan Rosmah berkenaan sangat memalukan kerana sanggup memperlakukan Najib sedemikian rupa di hadapan umum.
Tingkah laku Rosmah itu bahkan menjadi ‘buah mulut’ rakyat Malaysia.

Salah seorang pengguna facebook, Terence Yeoh berkata, “tiada apa yang terkejut, rakyat Malaysia sudah tahu siapa ‘bos’ sejak dulu lagi”.

Murni Sootchi pula menyatakan: “punya lah kuat singgung…sekarang tahulah kita macam mana PERMATA dapat peruntukan RM711 juta dalam Bajet 2015″.
RosmahPengguna bernama Bigbosman Bos Buat turut membidas kelakuan Rosmah itu dengan berkata, “apa yang big mama menyasak kat situ..lepas itu buat perangai…menjatuhkan maruah PM je.. kampungan betullah…”.

Sarif Sharifuddin pula mempersoal – “agaknya di rumah macam mana yer…(Rosmah)”, tulisnya di facebook.

Ada juga yang memberi jolokan Rosmah sebagai ‘queen control’, ‘contoh wanita mithali, ‘Malaysia first lady’, selain menyifatkan tindakan Rosmah itu sebagai ‘memalukanMalaysia’.

Saya tak peduli orang nak kritik - Rosmah

PETALING JAYA: Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor menyedari bahawa beliau turut menjadi sasaran kritikan oleh pihak yang tidak menyenangi pentadbiran Datuk Seri Najib Razak.

"Mereka ini hanya mahu tumbang Kerajaan, tetapi mereka tidak boleh buat pada Najib, jadi mereka buat pada saya," katanya dipetik Mstar Online.

Beliau dilaporkan berkata demikian pada sambutan Hari Wanita Desa Antarabangsa Peringkat Kebangsaan 2014 di Kelana Jaya semalam.

Beliau mengulas kritikan banyak pihak terhadap pembabitan beliau yang didakwa 'mengawal' Najib dan penglibatan beliau dalam program pendidikan awal kanak-kanak dan Permata.

Menurutnya, sesiapa yang mahu mendapatkan maklumat sahih atau penjelasan boleh menulis surat ke pejabatnya di Pejabat Perdana Menteri.

Walaupun berhadapan dengan serangan peribadi, Rosmah berkata, beliau tidak mempedulikannya dan akan meneruskan usaha mencemerlangkan wanita dan kanak-kanak.

Kenapa perlu sampai dua payung.. Tak muatkah !


Posted & copy by RAKYAT MARHAEN
Gambar: Biar Gambar Berbicara... kebenaran apa yang diperkatakan oleh admin FOBN tersebut.

https://www.facebook.com/frensofbn/photos/a.10150838414749998.412748.129843674997/10152557682159998/
Biar Gambar Berbicara... kebenaran apa yang diperkatakan oleh admin FOBN tersebut.
https://www.facebook.com/frensofbn/photos/a.10150838414749998.412748.129843674997/10152557682159998/

0 comments:

Post a comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena