Thursday 30 January 2014

PM jumpa penyokong bendung pemberontakan parti...Najib sudah goyang dan mengelupur!

Jumaat, 31 Januari 2014
Photo: NAJIB SUDAH GOYANG

Dengar cerita najib sudah goyang.. Tun mamak dgn group Muhiyiddin mau kasi tombang ini najib.. najib kini dianggap liabiliti dalam umngok sebab najib ada membela beruang.. kerana beruang ini juga najib hilang tumpuan untuk menguruskan ekonomi negara ( yg sebenarnya najib mmg x pandai ekonomi pun)

Umno/BN dilihat semakin ditolak dibawah kepimpinan najib. Pemberontakan dalaman semakin ketara.. Seperti yang pernah disuarakan oleh Tun mamak ni.. Dia tersalah memilih najib untuk menjadi pemimpin no 1.. Jadi  untuk mengelakkan umno terus tersungkur, Tun dan Muhyiddin terpaksa mencari jalan keluar dari masalah ini..

Hanya ada dua cara..

Pertama.. kandangkan beruang najib dalam zoo...
Kedua.. Tombangkan orang yang bela beruang tu bersama kangkung kangkungnya... 

So sendiri mau ingat... kih kih kih kih
NAJIB SUDAH GOYANG

Dengar cerita najib sudah goyang.. Tun mamak dgn group Muhiyiddin mau kasi tombang ini najib.. najib kini dianggap liabiliti dalam umngok sebab najib ada membela beruang.. kerana beruang ini juga najib hilang tumpuan untuk menguruskan ekonomi negara ( yg sebenarnya najib mmg x pandai ekonomi pun)

Umno/BN dilihat semakin ditolak dibawah kepimpinan najib. Pemberontakan dalaman semakin ketara.. Seperti yang pernah disuarakan oleh Tun mamak ni.. Dia tersalah memilih najib untuk menjadi pemimpin no 1.. Jadi untuk mengelakkan umno terus tersungkur, Tun dan Muhyiddin terpaksa mencari jalan keluar dari masalah ini..

Hanya ada dua cara..

Pertama.. kandangkan beruang najib dalam zoo...
Kedua.. Tombangkan orang yang bela beruang tu bersama kangkung kangkungnya...

So sendiri mau ingat... kih kih kih kih
Buletin Pakatan Rakyat


NAJIB MENGELUPUR GARA-GARA DISERANG MAHATHIR


TMI melaporkan bahawa Najib akan menemui para penyokongnya pada malam ini untuk menerangkan situasi yang dialaminya berikutan serangan bertali arus DR Mahathir.

Berita ini menunjukkan nasib Najib kini tidak menentu. Pengalaman Abdullah Ahmad badawi membuatkan Najib panas pungkoq hingga meraban tak menentu.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak malam ini memulakan langkah untuk mempertahankan diri daripada serangan pengkritik yang tidak henti-henti menyerangnya sejak bulan lalu selepas pemilihan Umno pada Oktober. 
The Malaysian Insider difahamkan bahawa presiden Umno itu akan mengadakan pertemuan dengan ketua bahagian, pemberi pendapat dalam parti dan penyokongnya untuk menangani kritikan yang dilemparkan terhadap kepimpinannya oleh Tun Dr Mahathir Mohamad, Tun Daim Zainuddin dan beberapa veteran parti yang lain. 
Najib dijangka menggariskan apa yang beliau percaya sebagai motif di sebalik semua serangan di ruang siber, hampir serupa dengan kempen yang akhirnya menyebabkan Tun Abdullah Badawi melepaskan jawatannya pada 2009. 
Susulan daripada taklimat tertutup itu, pengikut setia Najib dijangka turun ke akar umbi dan menyebarkan pesanan PM untuk terus berjuang dan jangan menghiraukan sebarang kritikan.
Taklimat itu adalah tanda yang menunjukkan Najib dan barisan penasihat akhirnya menerima hakikat bahawa serangan bertubi-tubi dan berterusan terhadapnya adalah perkara yang serius serta memberi kesan terhadap pegangan kuasanya. 
Najib dilantik sebagai presiden Umno bagi penggal kedua selepas menang tanpa bertanding dalam pemilihan parti dan hampir semua orangnya berada dalam Majlis Tertinggi Umno, tetapi itu tidak menghentikan kritikan yang menggunung mengenai kepimpinannya.
Sementara itu Rafizi Ramli dalam penjelasannya terhadap perletakan jawatan ADUN Kajang bagi memberi laluan kepada DSAI bertanding di sana turut menyebut tentang usaha besar-besaran untuk menyingkirkan Najib dari jawatan PM.
"Sudah menjadi rahsia terbuka langkah untuk menyingkirkan Najib kini bermula.
"Sebagai seorang anggota strategi parti, saya tidak boleh menolak kemungkinan Najib disingkir dan Umno jatuh kepada kem ultra Dr Mahathir," katanya dalam satu kenyataan hari ini. 
Rafizi membayangkan perkara lebih buruk berlaku sebaik usaha tersebut berjaya kerana usaha untuk merampas negeri Selangor akan dilakukan sedaya upaya sebaik sahaja Najib tersingkir 
"Serangan dan rancangan tidak bermoral untuk sedaya upaya merampas Selangor akan bermula selepas Najib yang lemah disingkirkan," katanya. - tmi

1 comments:

sooo said...

DATUK YIP KUM FOOK (Peguam) kaya kerana menipu dan menipu wang Kuil(SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE) atau harta kuil..ini adalah karma yang sangat buruk dan dia akan menderita dan dia akan masuk neraka apabila dia mati, tiada siapa yang mengasihaninya.

Kami sangat tahu, dia membeli sijil peguam dari institut undang-undang untuk bermain politik(MCA), sebelum menjadi peguam, dia berniaga seperti perabot di Taman Daya, Kepong..dan dia adalah pemandu lori untuk menghantar perabot.

Kini beliau(dia) sangat terkenal di internet kerana ramai yang komen dan post, juga merungut segalanya...ini sangat memalukan dan jelik bagi masyarakat Buddha dan Cina di Malaysia.

Kami harap, dia boleh benar-benar tahu dia silap dan kami harap boleh menutup pejabat peguamnya tidak lama lagi, kerana semua orang tahu tentang dia(anda)

Oleh Uncle Chong, Taman Ehsan…Kepong

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena