Tuesday 28 January 2014

The Hobbit, The Lord of the Ring dan Kisah Akhir Zaman...Minda kita dan aqidah kita cuba ditipu!

Rabu, 29 January 2014
'HOLLYWOD' ADALAH WAYANG 'DAJJAL', MIND CONTROL?

 'Dajal ini tahu mereka akan kalah, cuma cerita ini dikisahkan untuk memesong aqidah kita secara tidak langsung

AMARAN!!!!
Artikel Kategori SG perlu bimbingan orang dewasa
Kita perlu berhati-hati dengan permainan mereka, yang cuba mempermainkan minda dan aqidah kita.
Artikel kali ini menyingkap sebuah filem yang agak popular tidak lama dahulu, ia merupakan filem dari Hollywood, ia tidak lain adalah filem Lord of the Ring. Mungkin ramai antara kita yang sekadar menonton filem tersebut tanpa berfikir serta merenung mesej yang tersembunyi di sebalik filem tersebut, Alhamdulillah dengan izinnya saya berpeluang untuk mengupas serba sedikit pesanan yang tersembunyi untuk di kongsikan bersama.

Filem Lord Of The Ring (LOTR) bukanlah filem yang bertema sejarah. Mengapa? Jika kita lihat sejarah dunia, tidak ada suatu periwayat atau mana-mana buku sejarah mencoretkan mengenai sejarah sebegitu. Ia juga bukan filem yang berunsurkan fantasi magis seperti Harry Potter, tetapi di dalamnya terdapat adegan-adegan pertempuran menggunakan sihir sihir. Ia juga bukan filem fantasi, kerana kandungan ceritanya mengandungi makna-makna tertentu. Malah ia juga bukan filem seram, sebab tidak terdapat babak yang mengaitkan dengan kepercayaan hantu didunia ini.

Filem LOTR adalah sebuah filem yang dikelaskan sebagai METAFORA FUTURISTIK. Dengan kata yang lebih mudah untuk kita fahami maksudnya, filem itu sarat dengan mesej serta imiginasi dan gambaran mengenai kehidupan yang bakal terjadi pada masa hadapan. Ia bukan perkara yang bersifat imiginasi, Tanda-tanda atau gambaran yang digambarkan di dalam filem LOTR adalah melambangkan TANDA-TANDA KIAMAT. Jika anda berpeluang menonton filem tersebut buat kali kedua, cuba anda perhatikan, begitu banyak persamaan-persamaan yang mereka gambarkan mengenai kehidupan manusia menjelang Hari Kiamat. Tetapi mereka bijak berselindung dan kebanyakan adegan-adegan itu dikaburkan dan diletakan didalam kesamaran dengan harapan kita semua tidak Nampak hakikat sebenar dan terpengaruh dengan mesej yang ingin mereka sampaikan.

Menurut Wes Penre, penyiasat konspirasi bidang hiburan, bagi melihat rahsia tersirat 'Illuminati' pada filem LOTR, haruslah terlebih dahulu kita melihat kepada latar belakang pencipta karya ini, iaitu J.R.R Tolkien. Menurut buku Rahsia Yahudi Dalam Filem Hollywood, J.R.R Tolkien merupakan seorang penulis novel sekaligus agen yang bertanggungjawab untuk memperkenalkan konsep hidup Illuminati kepada masyarakat dunia. Huraian lanjut berhubung J.R.R Tolkien sebagai agen Illuminati bagi bidang hiburan boleh didapati didalam buku terbitan MoonMedia itu.
Mordor = Markas dajjal Laknatullah
 (amaran: memesongkan aqidah)

Beberapa istilah yang digunakan di dalam cerita LOTR

*Jalan ke utara = ke utara Iran menuju ke Armenia.
*Di antara dua gunung = Gunung Kaukasus.
*Kaum hampir mereka tidak memahami perkataan = Kaum Armenia.
*Tembok besi = Daryal Gorge/Gerbang Iberian/ Gerbang Kaukasia. 
Sauron = All Seeing Eyes = The False Messiah

The All of Seeing Eye
Dinding = Isengard

Witch king = Yajuj & Majuj
(amaran: memesong aqidah)


Gandalf = Imam Mahdi
(amaran: kategori SG)

Aragorn = Isa almasih
(amaran: memesong aqidah)

Pedang Nabi Muhammad = Al-Battar

Di atas pedang Baginda S.A.W dikhabarkan terdapat tulisan Arab yang berbunyi : ‘Nabi Daud AS, Nabi Sulaiman AS, Nabi Musa AS, Nabi Harun AS, Nabi Yusuf AS, Nabi Zakaria AS, Nabi Yahya AS, Nabi Isa AS, Nabi Muhammad SAW’. Diyakini bahawa pedang (Zulfaqar) yang akan digunakan Nabi Isa AS kelak ketika dia turun ke bumi kembali untuk menghancurkan Dajjal Laknatullah.
Piramid = Lambang Firaun / Piramid Giza, Menara Babylon (akan di bangun oleh Illuminati)

Film LOTR memiliki jalan cerita yang bagus. Jika kita menonton filem ini, kita dapati tiada langsung mengandungi unsur-unsur lucah, perlakuan yang tidak bermoral dan pemujaan berhala (syaitan), aksi-aksi percintaan pemuda dan pemudi. Filem ini amat luar biasa dari pelbagai aspek. Meskipun ia di terbitkan di Hollywood.

Saya teruja dan berasa sangat hairan mengapa Hollywood meluluskan pembikinan dan penyiaran filem seperti ini?, Padahal ianya terang-terangan telah mengambarkan kekalahan empayar pimpinan dajal laknatullah di akhir zaman nanti. Sedangkan seperti yang kita ketahui Hollywood merupakan sebahagian dari perancangan NWO (New World Order) dan merupakan antara fitnah-fitnah awal dajal laknatullah sebelum ia muncul di akhir zaman nanti. Mungkinkah ini strategi ATASBAWAH? Iaitu strategi dimana akan membuatkan penonton berfikir bahawa "semua ini hanyalah fiksyen semata-mata". Penonton perlu ingat bahawa agama Islam, Kristian dan bangsa Yahudi mempunyai sejarah yang sangat rapat. Justeru untuk mengatakan ia satu kebetulan sahaja, adalah satu mustahil.

Apa yang saya fahami melalui metafora dari filem LOTR lebih kurang begini:

Saat ini jaringan freemason antrabangsa, terus menjalankan rencana yang telah di susun oleh dajjal laknatullah, ia bergerak serentak, dengan penuh komited, dan tidak kenal penat, untuk memperbesarkan empayar kerajaan kejahatan Dajjal (Mordor). Dari sisi pembangunan ekonomi, jaringan informasi, politik, ketenteraan, budaya, pemikiran serta ideologi. Mereka terus bergerak. Agen-agen Freemason di negara itu dianggap sebagai hamba-hamba kepada anak buah Sauron yang sangat fanatik dan bekerja membi-buta tanpa mengenal erti penat. Mereka sedang mempersiapkan bagi kedatangan “The False Mesiah” iaitu dajjal Laknatullah di “The Promise Land” (Palestin).

Sementara kekuatan bagi puak anti Zionis, baik dari kalangan Islam mahu pun Nasrani, juga sedang bergerak menyusun strategi dan kekuatan masing-masing. Suatu saat nanti akan ada kesepakatan antara kekuatan Islam dan Nasrani ini untuk menghadapi, melawan dan menghancurkan Zionis laknatullah.

Sedikit peringatan, Yahudi hari ini bukanlah pengikut Taurat peninggalan Musa AS. Mereka adalah pengikut fahaman-fahaman sihir dari zaman Fir’aun di Mesir. Yahudi saat ini mengikuti Talmud, bukan Taurat. Meskipun, katanya masih ada Yahudi yang setia mengikuti Taurat. Tetapai majoritinya Yahudi yang mengimani Talmud, mereka bukan Ahlul Kitab, tetapi orang musyrikin. Kerana mereka adalah penyembah dajjal Laknatullah atau simbol-simbol paganisme Mesir Kuno. Tentera-tentera dajjal ini bukan pengikut Musa AS, Tetapi mereka adalah musuh sejati Musa AS. Nenek-moyang mereka, Bani Israil penderhaka, mereka telah menyia-nyiakan ajaran Musa AS ketika dirinya diutus kepada Bani Israil. Yahudi hari ini lebih tepat disebut: Pengikut SAMIRI, bukan Musa AS.

Masalahnya, kita menyaksikan filem Lord Of The Ring sekadar hiburan semata-mata, tanpa cuba memahami mesej yang hendak disampaikan, sayang sekali.

Majoriti filem Hollywood tidak berkualiti serta boleh dilabel murahan. Kebanyakan filem-filem keluaran mereka penuh dengan propaganda serta mesej tersembunyi seperti The Matrix, Chlinder List, Salt dan banyak lagi. Namun ada juga yang memiliki elemen-elemen yang berkualiti dan mengadungi pesanan untuk diteladani.

Di antara persamaan isi filem LOTR dengan Tanda-tanda Kiamat antara lain sebagai berikut:

1. Intisari cerita film LOTR adalah pertarungan diantara golongan putih dan golongan hitam. Begitu juga saat menjelang Hari Kiamat nanti, akan terjadi pertarungan besar antara kaum Muslimin dengan kaum Yahudi.

2. Di dalam film LOTR, Ketua bagi unsur yang jahat di perlihatkan menggunakan kekuatan ilmu hitam dan sihir yang bermata satu. Ia tidak ubah kepada perkaitan dengan The False Mesiadi akir zaman nanti.

3. Filem itu turut mengambarkan terdapat dua puak yang kuat dan besar bergabung untuk melawan empayar kejahatan. Di akhir zaman nanti terjadi pergabungan antara umat islam dan nasrani (yang telah mengimani Allah setelah Nabi Isa AS turun) untuk menentang kaum yahudi zionis ini.

4. Di dalam filem itu mempelihatkan seorang yang bernama Aragorn sebagai pemimpin yang berjuang menghancurkan kejahatan. Ia tidak lain bersamaan dengan peranan Nabi Isa AS yang akan turun ke dunia untuk memimpin umat islam untuk menghancurkan dajal laknatullah.

5. Juga, terdapat seorang pahlawan yang berani dalam membela kebenaran. Setelah empayar kejahatan Mordor hancur pahlawan itu di angkat menjadi ketua. Posisi pahlawan ini di dalam tanda-tanda kiamat sangat menyerupai posisi Imam Mahdi.

6. Di akhir babak cerita ini digambarkan empayar kejahatan hancur seluruhnya dan tidak ada yang tersisa. Begitulah perkaitan dengan empayar dajal laknatullah nanti, di akhir zaman empayar ini akan hancur dan kaum yahudi zionis akan hancur dan bercerai berai.

7. Sebelum empayar kejahatan (Mordor) ini hancur, mereka telah mencapai kemajuan-kemajuan yang hebat dan pesat dari sudut kekuatan ketenteraan dengan kekuatan yang mereka ada mampu mengepung kekuatan dari kaum yang baik di sebuah lembah. Di akhir zaman nanti begitulah persamaannya, kaum yahudi akan menjadi sangat kuat dan berkuasa seperti yang kita lihat di Israel kini, mereka memperlekeh-lekeh serta membuat sesuka hati kepada umat islam, Namun akhirnya kekuatan yahudi zionis ini akan hancur seperti hancurnya empayar yahudi zionis laknatullah.

8. Kunci kekuatan empayar kejahatan adalah “sang mata satu” (Sauron). Semakin kuat dirinya, semakin kuat pula kerajaannya. Namun saat dia hancur, maka hancurlah seluruh empayar kejahatannya. Begitulah hubungan antara dajjal laknatullah dengan kaum Yahudi zionis terkutuk di Akhir zaman nanti.

9. Hancurnya kekuatan “sang mata satu” ditambah pula dengan jatuhnya cincin yang dibawa Frodo di sebuah kawah gunung berapi yang membara. Begitu pula digambarkan, nanti di Akhir zaman dajjal laknatullah ketika melihat Nabi Isa As., dia akan meleleh seperti garam yang meleleh.

10. Dalam filem itu digambarkan bahwa tokoh “sang mata satu” bukan muncul dari bangsa jin atau makhluk lain. Ia berasal dari seorang raja di masa lalu. Di dalam Tanda-tanda Kiamat disebutkan, bahwa Dajjal itu sejenis manusia. Lahir dari keluarga Yahudi di Isfahan, Iran saat ini.
Bagi anda yang belum menonton filem The Hobbit, boleh memuat turun filemnya dibawah. Filem ini, bagi yang tahu kaitan antara kisah Yajuj Majuj dan suatu bangsa dari Tembok Darial pasti akan menyedari persamaan jalan cerita - Tema cerita "suatu kaum minoriti dari bawah tanah, yang cuba pulang ke tanah air mereka untuk memperoleh kemerdekaan" persis "minoriti Yahudi dari Eropah yang kembali ke The Holy Land untuk membentuk sebuah negara baru yang kononnya tanah asal mereka."

The Hobbit An Unexpected Journey (2012) BluRay 720p
Single Link
Bllionuploads - full speed

Sumber MacJay.Net 
Anonymous
26 December 2012 23:38
assalamualaikum...terima kasih atas pencerahan tuan admin..saya suka tengok citer ni...LOTR memang citer mengenai perang di akhir zaman...pendapat hamba, cincin LOTR = cincin nabi sulaiman, tongkat yang gandalf pakai tu = tongkat nabi musa..hantu @ roh yang bergabung dengan gandalf = perang akhir armeggedon adalah perang antara manusia dan jin islam melawan jin kafir serta tentera dajjal..bermaksud segala ilmu zionist adalah ilmu ajaran kitab talmud..dengan izin ALLAH...hamba perasan banyak cerita lagi tentang penzahiran Dajjal...contoh transformer 1,2,3..cuba dengar pembuka kata transformer 3..BUT WE'RE ALREADY TOO LATE..ada maksud tersembunyi yang ckp dalam..AVENGERS,MATRIKS,BATMAN,AVATAR dan banyak lagi...HOLLYWOD ADALAH WAYANG DAJJAL,MIND CONTROL..satu lagi nak ingat saya sendiri dan di luar sana, 21.12.2012 adalah akan bermula pintu armegeddon..dengan kata lain tanda-tanda besar kiamat akan muncul..akan berlaku pembukaan 4 dimensi alam ghaib(alam kayangan selepas jin,dengan izin ALLAH)..bertasbih memuji ALLAH dan selawat kpd baginda MUHAMMAD SAW..mohon admin cerita pasal avatar,avengersAnonymous
1 January 2013 13:41
Gandalf sama dgn imam mahdi? jauh pggang dari api..
Jgn la sume benda nak disamakan..
legolas sama dgn apa plak? frodo? saruman? ada kaitan sket trus disamakan.. mcm aku time kecik2 dulu laa, main keta sorong bwk laju2 trus perasan tgh bwk keta lumba, sbb dia ada tayar.. samalah tu.. ;-)

btw, thanks for the link..


Anonymous
8 January 2013 17:39
Salam,

kalu dari pengamatan saya, watak2 mereka ini cuba untuk disamakan, dan secara x langsung minda kita dan aqidah kita cuba ditipu, watak Gandalf lebih menjurus kepada Nabi Isa AS, sbb perwatakan Gandalf lebih kepada kisah nabi Isa yang mana beliau telah diangkat ke langit (Gandalf (the grey wizard) telah tewas semasa pertarungan dlm episod 1 - fellowship of the ring) dan Gandalf kembali semula ke dunia sebagai Gandalf the white wizard utk berjuang bersama aragorn dlm episod yg kedua (the two towers) cuma kita diputar belitkan dgn Gandalf menggunakan kuasa sihir (sihir pastinya HARAM dalam Islam), sedangkan Nabi Isa menggunakan mukjizat yang dikurniakan Allah SWT kepadanya.

Cuba perhatikan pada episod yg kedua (the two towers) bila Gandalf berpesan kepada aragorn, "Look to my coming on the first light of the fifth day, at dawn look to the east."
(Gandalf. LOTR The Two Towers)

Bila mana Aragorn terperangkap akibat dikepung oleh tentera Dajal, Gandalf datang dgn membawa bala tentera (persis kisah pemuda bani tamim) yang datang dari Timur (at dawn look to "THE EAST") untuk membantu Aragorn.

Dan dlm episod yg ketiga aragorn ditabalkan menjadi raja IBARAT kisah Imam Mahdi yg akhirnya berjaya menjadi pemimpin dunia.

golongan pengikut2 Dajal ini tahu mereka akan kalah, cuma cerita ini dikisahkan utk memesong aqidah kita secara x langsung, dan mereka juga cuba untuk menghiburkan hati mereka yang duka sebab mereka tahu Allah akan mengalahkan mereka akhirnya. Kita perlu berhati2 dgn permainan mereka, yg cuba mempermainkan minda dan aqidah kita.

WAlluha'lam...


Anonymous
9 February 2013 10:20
Movie LOTR jika direnongkan ianya seakan2 menceritakan detik2 Akhir Zaman. Movie tersebut mungkin cedukan berdasarkan Doktrin Imam Mahdi seperti yg terdapat dlm Hadis2 Nabi SAW. Lalu direkacipta oleh pihak Barat dgn ditokok tambah fahaman sesat mereka sendiri. Hingga orang yg telah mati dikatakan bisa rebirth dan bertugas semula. Begitu juga mereka selitkan kehadiran cerita Abrahah dgn pasukan Tentera Bergajah, tetapi peranan kehebatan Malaikat Ababil tidak nampak menyerlah...


Jika salah faham ianya bisa melencongkan fikiran kita dari apa sebenarnya yg dimaksodkan dlm Hadis2 Nabi SAW itu. Jalan cerita LOTR itu dan watak2 yg dilakonkan itu dikira bagus dijadikan sebagai sedikit gambaran, pengajaran dan renungan Akhir Zaman.

Namun perjalanan, perjuangan, keperkasaan dan watak2 Imam Mahdi beserta Pemuda Bani Tamim dlm misi dan tugas2 semesta utk menghapuskan kepalsuan, kedurjanaan dan kesesatan Sang Dajjal Al-Masikh diAkhir Zaman ini, adalah tersangat jauh berbeda dari apa yg dibayangkan dlm movie LOTR itu...

1 comments:

Bollywood Hungama said...

I really appreciate your help with my project!

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena