Friday, 31 January 2014

MCA kelam kabut apabila DSAI dijangka menjadi MB Selangor....LIOW TIONG LAI SEDIA TENTANG ANWAR?

Isnin, 1 Februari 2014

MCA kempen kekalkan Khalid Ibrahim MB Selangor

MCA dah jadi kelam kabut apbila DSAI dijangka menjadi MB Selango. Untuk menggagalkan rancangan tersebut MCA telah berkempen agar pengundi mengalahkan Anwar Ibrahim untuk memastikan Khalid Ibrahim kekal sebagai MB Selangor.

SHAH ALAM, 31 JAN: Demi kepentingan politik, MCA dilihat mula membuat ‘pusingan U’ dengan memberikan sokongan terhadap Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk menggagalkan rancangan membawa masuk Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam Dewan Negeri Selangor.

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad, berkata sebelum ini MCA adalah salah satu parti komponen Barisan Nasional (BN) juga dilihat kerap melancarkan pelbagai serangan yang tidak masuk akal terhadap Abdul Khalid.

“Sehinggakan MCA kini berkempen mereka sokong Abdul Khalid dan kata mereka kalau ingin Abdul Khalid kekal sebagai Menteri Besar, pengundi kena kalahkan Anwar.

khalid samad white pc 011“MCA sendiri sudah pandai guna nama Menteri Besar. Ini lawaknya arena politik Malaysia,” katanya pada sidang media di pejabatnya, di sini, semalam.

Kenyataan itu membuktikan MCA sebelum ini secara diam mengakui sokongan padu rakyat Selangor di atas prestasi cemerlang pentadbiran kerajaan negeri Pakatan Rakyat (PR) Selangor yang diterajui Abdul Khalid.

Bagaimanapun, Khalid yakin pengundi di Kajang tidak mudah diperbodohkan dengan permainan politik ‘batu api’ yang dimainkan parti MCA itu.

Sementara itu, ketika mengulas isu Pilihan Raya Kecil Kajang, Khalid berkata kemenangan Anwar mampu memperkukuhkan lagi kubu kerajaan PR Selangor darpadai serangan BN dan menyelesaikan isu dalaman PKR- Oleh : NAZLI IBRAHIM.

sumber- selangorkini


LIOW TIONG LAI SEDIA TENTANG ANWAR DI KAJANG


Presiden MCA Liow Tiong lai menyatakan kesediaannya menentang Anwar Ibrahim dalam pilihanraya kecil N25 Kajang jika mendapat restu parti. Siapa pun yang bakal menentang Anwar Ibrahim bakal mendapat anugerah besar kerana pilihanraya kali ini dijangka sengit. 

Keputusan yang dibuat tanpa perbincangan dengan rakan PR yang lain iaitu DAP dan PAS telah membawa seribu tanda tanya pada awalnya. Ramai mencongak DS Anwar Ibrahim mula gila kuasa. Sehingga ada pihak yang mengugut memboikot PRK N25 Kajang jika PKR tidak memberi penjelasan.

Penerangan lewat oleh Rafizi Ramli bagaimanapun berjaya menjernihkan suasana. Namun berapa ramaikah pengundi yang mendapat maklumat yang tepat seperti penjelasan oleh Rafizi Ramli itu?. 

Walaupun Anwar Ibrahim dilihat sebagai pebret dalam PRK N25 Kajang, namun calon parti lawan juga mempunyai sedikit kelebihan berpunca daripada kesilapan awal PKR.

Sekalipun menang, Anwar Ibrahim dijangka tidak mendapat majoriti yang besar.

2 comments:

Unknown said...

Kepada ketua MCA Malaysia Datuk Seri Liow Tiong Lai,
Kami ingin memberitahu bahawa ketua cawangan MCA Gombak YIP KUM FOOK dan ketua pemuda MCA Gombak YIP JIUN HANN, nama mereka sangat kotor di masyarakat Cina sebab mereka halau Sami Buddha keluar dari BUDDHA KUIL SAMNAK SAMBODHI, 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, kepong, Kuala Lumpur.
Untuk kemenangan pilihan kecil, Calon BN PRK DUN Kajang: Datin Paduka Chew Mei Fun, kami harap peminpin MCA dan parti komponen BN, jauhkan orang yang tersebut di atas dan atau YIP KUM FOOK & ASSOCIATES NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR JALAN 53, DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR Tel: 03-62723689 , 03-62723678
Kalau tidak parti MCA tentu akan kalah dengan lincin
Sekian, Terima Kasih
SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

Unknown said...

Kepada seluruh rakyat Malaysia yang dihormati,

Dengan hormatnya sini, Kami ingin memaklumkan bahawa YIP KUM FOOK(YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) dan anaknya YIP JIUN HANN yang berjalan tugas sebagai lawyer di alamat : NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR JALAN 53, DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR & LOT 3.55, KOMPLEKS DESA BATU 8, JALAN KEPONG 52100 KUALA LUMPUR (YIP JIUN HANN & ASSOCIATES)

Harap semua rakyat Malaysia mengambil perhatian dan jauhkan orang yang tersebut kerana jangan terkena tipu

Mereka sangat jahat dan hatinya hitam(kejam), sanggup menipu wang wanita, merosak keluarga orang lain dan sendirinya memakan wang Temple, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, dan berpura-pura merepot ke polis resit hilang.........harap perhatian

Sekian dimaklumkan,
Terima Kasih

SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES
KAMI HANTAR MESEJ INI SEBAB RAMAI ORANG KENA TIPU DAN PEMINTASAN DI KEPONG...HARAP ORANG RAMAI BERJAGA-JAGA DENGAN MEREKA TERSEBUT

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena