Monday 11 January 2016

Kelebihan Pas sudah hilang? Walaupun Allahyarham Nik Aziz bertubuh kecil, tetapi mempunyai pengaruh yang besar.

Isnin, 11 Januari 2016
Kelebihan Pas hilang setelah Nik Aziz meninggal dunia – Mat Taib
 | January 11, 2016
Walaupun Nik Aziz bertubuh kecil, tetapi tidak menafikan bahawa Allahyarham mempunyai pengaruh yang besar.
Nik-AzizSHAH ALAM: Salah satu sebab mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhammad Taib meninggalkan PAS adalah disebabkan pemergian bekas Mursyidul Am Nik Abdul Aziz Nik Mat.
Menurutnya, setelah Nik Aziz meninggal dunia pada 12 Februari 2015, kelebihan yang beliau nampak di dalam Pas seolah-olah hilang.
“Saya tidak nampak apa yang saya nampak ‘last time’. Sebelum dan selepas masuk PAS. Saya tengok dengan cara buang pemimpin yang kini Parti Amanah Negara (AMANAH). Ini tidak seharusnya berlaku. Kalau orang beragama, ini tidak sepatutnya berlaku. Itu bukan caranya,” ujarnya.
Muhammad yang kini bersama PKR menyatakan, walaupun Nik Aziz bertubuh kecil, tetapi tidak menafikan bahawa Allahyarham mempunyai pengaruh yang besar.
“Dia (Nik Aziz) merupakan lelaki yang bertubuh kecil, tetapi mempunyai pengaruh yang besar. Semasa dia ada (hayatnya), mereka (pemimpin Pas kini) tidak berani macam ini.
“Pada hayatnya ketika itu, bangsa Cina juga membawa bendera PAS. Apa yang dia buat nampak jelas pada masa itu. Sekarang ini nampak ada permainan perkauman. Jika diikutkan zaman Nabi, mana ada perkauman,” jelasnya.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena