Tuesday 30 August 2016

[Video] Sambutan merdeka tiada makna, Malaysia dipimpin 'pencuri'

Rabu, 31 Ogos 2016

Image result for Foto tangkap Mo1
Peserta demontrasi Tangkap #MO1 berarak sambil membawa poster karikatur dari hadapan Pusat Membeli Belah SOGO

Sambutan merdeka tiada makna, Malaysia dipimpin 'pencuri'

Datuk Mahfuz Omar
Datuk Mahfuz Omar
Isu rasuah, pemunggahan dan rompakan wang negara oleh pemimpin sendiri meletakkan negara di ambang malapetaka kata Ahli Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar.
Lebih malang lagi kata Mahfuz, sikap Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak yang tidak lagi boleh ditegur dan dikritik solah-olah institusi Presiden Umno sudah setaraf dengan institusi Yang Di Pertuan Agong.
"Kekayaan negara bukan dipunggah oleh penjajah seperti dulu tetapi di punggah melalui rompakan oleh pemimpin anak bangsa atas nama patriotisma untuk Mu Malaysia," ujarnya.
Menurut beliau, ia menjadikan sambutan merdeka ke 59 tahun ini tidak bermakna dengan hanya rakyat dipaksa patriotik kepada pemimpin yang mencuri duit rakyat.
Sedangkan kata Mahfuz, yang berjuang untuk kebaikan negara dan keadilan untuk rakyat dianggap jahat, dicaci maki, dihumban ke dalam pagar besi, dipukul mati dan rakyat tiada lagi dipeduli.
"Kepada rakyat Malaysia seruan saya anak kelahiran merdeka bersama selamatkan Malaysia.
"Jangan biarkan kejahatan mengadili kebaikan, jangan biarkan kepalsuan mengadili kebenaran dan jangan biarkan nasi menjadi bubur," katanya.
MALAYSIA DATELINE

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena