Thursday 18 August 2016

[Video] MP Umno/BN dah fitnah Agung! Mana pemuda umno? Mana geng merah? Lim: Mengapa begitu ramai ‘tolol’ dalam kabinet dan Umno?

Khamis, 18 Ogos 2016

Woi pundek PEMUDA UMPORNO dan BINGAI BAJU MERAH! Tau tak jilake MO1 tu hina! Pencuri duit rakyat & penjenayah pandai buat magik hilangkan diri?!

Kini MP BN dah fitnah DYMM Agung sebagai MO1! Sejak bila DYMM Agung terkait dengan 1MDB yang kotor tu? Mana jibauk pemuda & geng baju merah konon pertahankan Melayu & Raja?

Kenapa tak demo depan rumah MP BN yang fitnah DYMM Agung? Buto* lah lu, kaki sembang! Pertahankan Raja konon harkkkhhhhhh puihhhhhh punya pemuda & geng baju merah! Meh kahak lagi, PUIKKKKKKK!😎


Bila ada orang bt report polis tau kecut. Bila nak cakap tk guna otak..skrg kau ckp pembangkang manipulasi kenyataan kau..pdhal mmg mulut kau sendiri fitnah Agong itu MO1. Dasar lidah biawak..Rakyat tahu menilai.Lim: Mengapa begitu ramai ‘tolol’ dalam kabinet dan Umno?

ULASAN l Sejak kenyataan Pengarah Komunikasi Strategik BN, Datuk Abdul Rahman Dahlan bahawa “hanya orang bodoh tidak tahu siapa orang itu” kerana bukan rahsia mengenai siapa Malaysian Official 1 (MO1) yang disebut dalam saman sivil oleh Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat, semakin ramai rakyat tertanya-tanya setiap hari mengapa begitu ramai ‘tolol’ dalam kabinet dan Umno.
Apakah MP Umno Langkawi, Datuk Nawawi Ahmad sebegitu ‘tolol' sehingga berhujah bahawa Yang di-Pertuan Agong adalah "Malaysian Official 1".
Apa yang akan berlaku jika pemimpin pembangkang, sama ada dari PKR, DAP, AMANAH atau BERSATU yang sedang didaftarkan itu mengandaikan bahawa "MO1" adalah Yang di-Pertuan Agong?
Bekas ahli Wanita Umno Langkawi Anina Saadudin telah membuat laporan polis terhadap Nawawi, menuntut siasatan polis untuk melindungi institusi diraja.
Adakah polis akan menyiasat Nawawi dan akan menerima alasan lesunya bahawa beliau tidak pernah bermaksud untuk membayangkan bahawa "MO1" adalah Yang di Pertuan Agong?
Jika alasan Nawawi adalah sah, mengapa timbul keperluan untuk dirinya menyunting posting di Facebooknya?
Individu seterusnya yang juga ‘tolol’ adalah Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Paul Low, yang berikrar akan bertindak ke atas individu yang dinamakan dalam saman DOJ tetapi hanya dengan syarat, terbukti wang milik dana pelaburan negara itu diselewengkan,
Ucaptama Low pada simposium mengenai tadbir urus anjura Institut Akauntan Malaysia (MIA) dan Institut Tadbir Urus Korporat Malaysia (MICG) menjadi bahan lawak kerana dalah terbukti bahawa kerajaan yang diwakilinya langsung tidak serius mengenai isu integriti dan tadbir urus yang baik apabila mengambil pendirian tidak bertanggungjawab berhubung saman DOJ itu.
Malaysiakini.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena