Wednesday 24 August 2016

Miliki 31 Unit Kondo Mewah di KL RM15.5 juta..."Tanpa Umno Melayu Akan Terbangsat" -Najib Razak

Rabu, 24 Ogos 2016
"Tanpa Umno Melayu Akan Terbangsat" -Najib Razak

Kisah menarik kejayaan anak Melayu di bidang perniagaan yang wajar dicontohi semua...

Di usia muda sudah memiliki 31 unit kondominium mewah bernilai lebih RM15.5 juta.. Kesemua unit yang terletak di ibu negara itu telah ‘dibeli’ daripada lima pemaju projek perumahan yang berurusan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).. pada harga asal antara RM200,000 - RM300,000 tanpa membuat sebarang pembayaran deposit, ni dapat direalisasikan kerana kedudukan anak Melayu ni yang memiliki pengaruh dan kuasa di DBKL.. Anak Melayu ni kemudiannya menjual kembali unit tersebut pada harga RM500,000 dan mendapat untung atas angin..

Begitu pintar.. anak Melayu ini.. wajar dicontohi oleh Melayu yang lain... siapakah anak Melayu yang berwawasan tinggi ini..??

Namanya Datuk Seri Haji Syed Afendy bin Syed Abid Ali..
- yang ditangkap SPRM baru baru ini...
- yang baru saja 'UPGRADE' dapat gelaran Datuk Seri daripada Sultan Pahang pada 19 April 2016.

HIDUP MELAYU !!!

http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/datuk-seri-miliki-31-unit-kondominium-mewah-rm15-5-j-1.374152

Datuk Seri Ada 31 Unit Kondo Mewah Di KL RM15.5 Juta


PETALING JAYA: Datuk Seri yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) baru-baru ini kerana dipercayai terbabit dalam kes rasuah dan salah guna kuasa dipercayai mempunyai 31 unit kondominium mewah bernilai lebih RM15.5 juta, lapor Utusan Malaysia.

Semua unit di ibu negara itu dikatakan dibeli daripada 5 pemaju projek perumahan yang berurusan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Akhbar itu memetik sumber sebagai berkata SPRM menerusi siasatannya mendapati Datuk Seri berkenaan ‘membeli’ unit kondominium berkenaan yang harga asalnya RM200,000 sehingga RM300,000 tanpa membuat bayaran pendahuluan menggunakan nama sendiri dan orang terdekat.

“Suspek ini dipercayai menandatangani perjanjian jual beli (S&P) dengan pemaju tanpa membuat bayaran pendahuluan.

“Apabila rumah siap, suspek dipercayai akan menjual semula setiap rumah pada harga semasa dengan anggaran RM500,000 setiap satu dan mendapat untung atas angin,” katanya dipetik daripada Utusan Malaysia.

Sumber itu berkata SPRM juga tidak menolak kemungkinan terdapat beberapa lagi pegawai dan kakitangan DBKL terlibat melakukan perkara yang sama bagi mendapat keuntungan mudah.

“Setakat ini, siasatan lanjut masih dijalankan dan kita masih lagi mencari orang kanan suspek terbabit bagi membantu siasatan,” katanya.

Pengarah Siasatan SPRM Datuk Azam baki ketika dihubungi Utusan Malaysia mengesahkan perkara itu.

Pada 16 Ogos, SPRM menahan reman Datuk Seri berkenaan bersama dua lagi penjawat awam berpangkat Datuk dari jabatan berbeza di Melaka dan Kelantan. Semua yang ditahan masih dalam tahan reman.

Mereka ditahan bagi membantu siasatan dalam kes rasuah dan pengubahan wang haram, mengikut Seksyen 17(a) Akta SPRM 2009.

Azam sebelum ini berkata mereka ditahan dalam operasi serentak pada 12.00 tengah hari dan 2.00 petang. Susulan penahanan itu, akaun bank milik mereka melebihi RM13 juta turut dibekukan, di samping menyita kondominium mewah seperti penthouse dan banglo, dan kenderaan Maserati, BMW dan Audi.

SPRM turut merampas RM400,000 tunai termasuk mata wang asing dan beberapa jam tangan mewah.

Mingguan Malaysia sebelum ini melaporkan wujud salah guna kuasa segelintir pegawai kanan sebuah pihak berkuasa tempatan (PBT) di Lembah Klang bagi memperoleh kondominium dan apartmen di lokasi strategik.

Perkara itu berlaku berikutan terdapat pakatan antara pegawai tinggi dan pemaju projek perumahan apabila mereka dikatakan membuat tempahan tanpa membuat bayaran pendahuluan.

Sebaik saja projek itu siap dan mendapat sijil layak menduduki (CF) daripada PBT, pemaju akan mengambil semula unit yang ‘dibeli’ pegawai PBT terlibat dan menjual kepada pembeli sebenar dengar kadar lebih tinggi bagi mengaut keuntungan.

BLM.
Kisah menarik kejayaan anak Melayu dibidang perniagaan yang wajar dicontohi semua... diusia muda sudah memiliki 31unit kondominium mewah bernilai lebih RM15.5 juta..Kesemua unit yang terletak di ibu negara itu telah ‘dibeli’ daripada lima pemaju projek perumahan yang berurusan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) ..pada harga asal antara 200-300K tanpa membuat sebarang pembayaran deposit, ni dapat direalisasikan kerana kedudukan anak Melayu ni yang memiliki pengaruh dan kuasa diDBKL.. Anak Melayu ni kemudiannya menjual kembali unit tersebut pada harga RM500K dan mendapat keuntungan tanpa perlu mengeluarkan sesen pun...

Begitu pintar.. anak Melayu ini..wajar dicontohi oleh Melayu yang lain...siapakah anak Melayu yang berwawasan tinggi ini..??

Namanya Datok Seri Haji Syed Afendy bin Syed Abid Ali...yang ditangkap SPRM baru baru ini...

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena