Monday 26 November 2018

[Video Buat sujud syukur, kenduri pisang di masjid di seluruh negara] Melayu Kleptokrasi! Bila ada jawatan, pangkat, elaun & projek $$$ sudah pasti gila babi 'back-up' tuannya, tetapi bila hilang kuasa kecut macam tikus mondok! Batal himpunan Icerd, buat kenduri pisang lah, kata Mahfuz.

Isnin, 26 November 2018
Image result for Gambar pisang di masjid
Foto Suara Rakyat.
Bila ada jawatan, pangkat, elaun & projek $$$ sudah pasti gila babi 'back-up' tuannya.
Bila hilang smuanya (yg semua di atas) masing2 cuma mengelak, kenapa?

Batal himpuan Icerd, buat sujud syukur, kenduri pisang, kata Mahfuz

Naib presiden Amanah, Mahfuz Omar membidas penganjur himpunan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (Icerd) yang mahu meneruskan bantahan itu pada 8 Disember ini.
Melabelkan himpunan itu sebagai tiada hala tuju dan membazir, katanya, adalah lebih baik jika wang yang telah dikumpul bagi menyertai perhimpunan itu dimanfaatkan bagi membantu fakir miskin dan sekolah-sekolah agama.
“(Jika) demo Bersih untuk pilihan raya ada hala tuju dia. Jika demo (yang pada mulanya) untuk bantah Icerd, tetapi Icerd sudah tidak jadi diratifiskasi, maka tak ada keperluan untuk teruskan kerana tak ada hala tuju.
“Kalau setakat nak (buat) majlis kesyukuran, saya cadangkan semua (supaya) buat sujud syukur dan buat kenduri pisang di masjid dan surau seluruh negara.
“[...] Tapi kalau nak buat juga saya percaya rakyat Malaysia dan juga seluruh dunia akan ketawa bahawa orang demo (tetapi) tanpa hala tuju,” katanya kepada pemberita di parlimen hari ini.
Bagaimanapun, katanya, keputusan untuk tidak meratifikasi Icerd tidak akan dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi umat Islam sekiranya pemikiran mereka tidak berubah.
“Saya dah kata isu ni lebih kepada (usaha) cuba menjarakkan sokongan orang-orang Islam dan Melayu daripada PH.
“Walaupun ratifikasi tak berlaku seharusnya orang Islam sedar apa masalah sebenarnya.
“Masalahnya bukan Icerd, tetapi 'mindset' (pemikiran) - pemikiran harus berubah bagaimana untuk ambil peduli (tentang) masalah yang selalu melibatkan orang Islam seperti masalah akhlak, anak luar nikah, dadah dan sebagainya," katanya lagi.
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena