Tuesday 29 January 2019

[Video Pelantikan Sheikh Omar dalam Yadim atas kelayakan] Welcome to Semenyih! Sheikh Omar merupakan pemegang Sarjana Muda Usuluddin di Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya dalam jurusan Usuluddin.

Rabu, 30 Januari 2019
Image may contain: text and outdoor
Imej mungkin mengandungi: 13 orang, orang senyum, teks
Takkan nak lantik ulama yang jd President Parti Islam pula dalam Yadim. Kan King Maker kalah dan hanya mahu bersama UMNO.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, teks
Pakatan Harapan Supporters
Sheikh Omar merupakan pemegang Sarjana Muda Usuluddin di Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya dalam jurusan Usuluddin.
Sewaktu menjadi mahasiswa, beliau merupakan seorang anak muda yang aktif dan pernah memegang jawatan sebagai Ahli Exco Kenegaraan dan Patriotisma Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya.
Manakala di peringkat nasional pula, beliau bergiat aktif sebagai Pengerusi Solidariti Mahasiawa Malaysia dan Presiden Ikatan Mahasiswa Islam Anak Johor.
Selepas menamatkan pengajian universiti, Sheikh Omar bertugas sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik sebelum melibatkan diri sepenuh masa dalam gerak kerja politik sebagai Setiausaha Eksekutif Sekretariat Pakatan Rakyat Pusat dari tahun 2010 hingga 2013.
Menjelang pilihanraya umum ke-13 pada tahun 2013, beliau mengambil keputusan pulang ke kampung halamannya di Johor untuk membantu gerak kerja pilihanraya.
Pada ketika ini, beliau merupakan Ahli Jawatankuasa Majlis Pimpinan Pakatan Harapan Johor merangkap calon pilihanraya yang dipilih oleh Pakatan Harapan bagi DUN N30 Paloh.
Beliau menegaskan, kehidupan berkeluarga dengan seorang isteri dan tiga orang anak bekeluarga tidak menghalang beliau untuk terus berkhidmat untuk masyarakat.
Isteri beliau merupakan pelajar tahfiz Darul Quran dan juga graduan lepasan Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Malaysia serta pernah berkerja di Hospital Pakar King Faisal, Arab Saudi.
Pada PRU14 yang lalu, beliau telah menang dan secara rasmi menjadi ADUN PALOH. Bermula tahun 2018 beliau telah dilantik sebagai EXCO Penerangan, Pembangunan Keusahawanan, Koperasi dan Ekonomi Kreatif Negeri JOHOR DARUL TAKZIM

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena