Thursday 24 January 2019

[Video BBC Hardtalk Syed Saddiq] BSHR 2019 pembayaran dibuat selepas Tahun Baharu Cina! AMANAH hari ini mengumumkan penubuhan sembilan cawangan baru di Cameron Highlands & 5 cawangan majoritinya kaum India, 2 cawangan mskt Melayu dan 2 cawangan Orang Asli.

Jumaat, 25 Januari 2019

Foto Pakatan Harapan - Negeri Perlis.
Bayaran akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank penerima yang layak: Menteri Kewangan

PUTRAJAYA - Kerajaan memaklumkan pembayaran fasa pertama Bantuan Sara Hidup (BSH) sebanyak RM300 bagi setiap isi rumah akan dibuat pada Isnin depan.
Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkata, bayaran akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank penerima yang layak.

“Ini akan melibatkan peruntukan berjumlah RM1.2 Bilion. Bayaran akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank mereka.

“Kerajaan terpaksa menggunakan pangkalan data lama yang kemungkinan besar mengandungi nama penerima yang tidak layak, bagi membolehkan bayaran dibuat sebelum bulan Februari 2019,” katanya menerusi kenyataan media hari ini.

Beliau berkata, proses pemutihan yang akan mengeluarkan nama penerima tidak layak kerana bukan daripada golongan B40, memerlukan masa panjang untuk dilaksanakan.

Katanya, setelah pangkalan data dikemaskini, baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019.

“Proses kemas kini data perlu dilaksanakan untuk pembayaran BSH fasa kedua dan ketiga selaras dengan penambahbaikan Program BSH secara lebih bersasar dan bergantung kepada saiz isi rumah.

“Kriteria pembayaran dan kaedah baharu akan diumumkan dalam jangka masa yang terdekat,” katanya.

https://www.sinarharian.com.my/article/9446/BERITA/Nasional/Bantuan-Sara-Hidup-dibayar-Isnin-depan

Parti Amanah Negara
AMANAH hari ini mengumumkan penubuhan sembilan cawangan baru di Cameron Highlands. Setiausaha Agungnya, Anuar Tahir berkata, lima daripada keseluruhan cawangan itu majoritinya kaum India. Dua cawangan pula masing-masing terdiri daripada masyarakat Melayu dan Orang Asli. Menurut Anuar, penubuhan cawangan tersebut merupakan permulaan isyarat yang positif untuk masa depan AMANAH sebagai antara parti gabungan Pakatan Harapan […] #amanah #progresif #peduli

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena