Tuesday, 2 October 2018

[Video Hidup Tun! Iringi ketibaan Dr M di Malaysia & BBC HARDtalk 02/10/2018 Mahathir] Dr M: Saya tak pernah minta maaf pada Anwar! Politik memang tidak mati dan tidak membosankan dari Anwar dan Dr Mahathir & Dalam masa yang sama Umno makin dilupakan...Hu, hu, huuu!

Rabu, 3 Oktober 2018

Vedio yang sedang viral

Politik memang tidak mati dan tidak membosankan dari anwar dan mahathir,  sentiasa hidup. Untuk mengekalkan egoan penyokong masing²..Dalam masa yang sama ini membuatkan umno makin dilupakan... 

Tidak ada sebab rasmi untuk Tun minta maaf,  anwar melalui proses undang² dengan berbelas lawyer (secara percuma???) dan bertahun lamanya...  Tidak ada sebab untuk polis, mahkamah dan ag minta maaf pada anwar,  dia sudah diampunkan oleh Istana atas permohonan keluarga,  bukan dari anwar. 

Hanya yang matang,  menerima kenyataan secara berlapang dada. 

Kita tengok siapa yang tahan kena cuit... Wartawan tanya,  jawablah. 

Posted by 
Umno makin dilupakan? Hu, hu, huuu! 
Image result for najib menangis di pau 2018

Dr M: Saya tak pernah minta maaf pada Anwar

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau tidak pernah meminta maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung pemecatan bekas timbalannya itu pada 1998.
Menurut Dr Mahathir, isu pertuduhan lalu terhadap Anwar tidak pun dibangkitkan semasa mereka bekerjasama pada pilihan raya umum ke-14 (PRU-14).
Sebaliknya, kata Pengerusi Pakatan Harapan (HARAPAN) itu dalam wawancara BBC, tumpuan mereka hanyalah untuk menyingkirkan perdana menteri yang lalu.
Malah, Dr Mahathir turut menafikan apabila penemubual BBC membaca petikan temu bual Anwar yang menyifatkan beliau mengakui kesalahannya dan mahu membaikinya.
“Saya tak pernah minta maaf dengan dia (Anwar), orang lain yang kata kerana mereka mahu saya memohon maaf. Tetapi saya tidak pernah memohon maaf secara rasmi kepadanya,” katanya.
Ketika disoal sama ada beliau menyesal dan rasa bersalah atas nasib yang menimpa Anwar, Dr Mahathir berkata dia tidak boleh dipertanggungjawabkan atas keputusan yang dijatuhkan oleh mahkamah.
“Saya rasa kesal dia perlu ke penjara. Saya kasihan terhadap orang yang melakukan sesuatu dan dijatuhkan hukuman penjara oleh mahkamah," katanya.
Pada 1998, Dr Mahathir memecat Anwar selaku timbalannya atas dakwaan salah laku seksual. Mahkamah kemudian mendapati Anwar bersalah atas kesalahan liwat dan salah guna kuasa.
Anwar bagaimanapun mendakwa tuduhan ke atasnya bermotifkan politik dan sengaja direka oleh Dr Mahathir.
Mac lalu, dalam satu temu bual eksklusif bersama Sin Chew Daily, Dr Mahathir berkata bahawa jika beliau dapat mengundurkan masa, beliau mungkin tidak akan memecat Anwar.
Katanya, dia telah melakukan keputusan yang salah dengan terlalu mengikut undang-undang.
“Daripada segi politik, saya tak akan melakukannya. Semasa saya perdana menteri, saya berjanji yang saya tak akan buat perkara yang boleh membuatkan orang benci pada saya,” katanya.
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena