Tuesday, 2 October 2018

[Video Ini Anwar Ibrahim, baru kena sikit tear gas dah terlentang di hospital, tak bukak lagi baju kuning (Bersih 2.0) - Najib] Polis sekali lagi panggil Najib & BERSIH cuba lepas tangan, Najib tuntut penjelasan SPR.

Rabu, 3 Oktober 2018

Perhimpunan Bersih 2.0 

Related image

Image result for gambar Anwar Ibrahim masuk hospital kena tear gas
Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar menafikan dakwaan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tercedera dalam perhimpunan BERSIH 2.0.

Polis sekali lagi panggil Najib

Polis Diraja Malaysia (PDRM) sekali lagi memanggil bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk disoal siasat hari ini.
Portal Utusan Malaysia yang memetik Presiden Pemantau Malaysia Baharu (PMB) Datuk Lokman Noor Adam berkata, ahli parlimen Pekan itu akan hadir ke Unit Siasatan Jenayah Pengubahan Wang Haram (AMLA), Polis Diraja Malaysia (PDRM), Menara KPJ, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur pada jam 10 pagi.
Menurutnya, beliau hadir untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan (AMLATFA) 2001.
Mk.

BERSIH cuba lepas tangan, Najib tuntut penjelasan SPR

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mahu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memberi penjelasan berhubung laporan polis yang didakwa dibuat hanya terhadapnya sebagai pihak yang melakukan kesalahan pada pilihan raya kecil (PRK) Sungai Kandis.
“Semalam, BERSIH berkata bukan mereka yang pilih kasih melaporkan saya kepada pihak polis kerana saya didakwa telah melakukan kesalahan memuatnaik satu hantaran di FaceBook pada pukul 7 pagi hari mengundi PRK Sg Kandis walaupun saya bukan calon pun.
“BERSIH menjelaskan bahawa pihak SPR yang membuat laporan polis terhadap saya walaupun BERSIH menghantar senarai kesalahan yang juga mengandungi kesalahan-kesalahan yang agak berat dari pihak PKR termasuk calon PKR sendiri,” katanya dalam satu hantaran di Facebook.
Justeru, menurut Najib BERSIH cuba lepas tangan dan menuduh SPR sebagai pihak yang pilih kasih kerana hanya membuat laporan polis terhadap saya tetapi tidak terhadap PKR dan calonnya, di Sungai Kandis, Mohd Zawawi Ahmad Mughni.
"Saya ingin tahu apa penjelasan pihak SPR kerana sebagai pihak yang patut berlaku adil, tuduhan BERSIH terhadap mereka ini adalah amat serius," kata Najib.
Mk.

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena