Sunday 22 October 2017

[Video Azmin soal Zahid di mana Jho Low] Lebih 1000 ahli Umno sertai Bersatu di Perlis.

Isnin, 23 Oktober 2017

Lebih 1000 ahli Umno sertai Bersatu di Perlis

Lebih 1000 ahli Umno sertai Bersatu di Perlis

Hasil dari kelemahan pentadbiran kerajaan negeri yang ditadbir oleh Umno dan BN di Perlis, mengakibatkan lebih 1000 ahli Umno di negeri itu meninggalkan part dan menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).
Sekaligus ini membuktikan Umno di Perlis semakin susut dan menurun keanggotaan mereka jika dibandingkan sebelum kewujudan Bersatu.
Menurut Pengerusi Bersatu Perlis, Ameir Hassan, sokongan yang melonjak naik diterima oleh Bersatu adalah kerana ramai ahli Umno telah sedar akan tipu daya pimpinan mereka.
“Gerak kerja yang dilaksanakan oleh Bersatu bersama-sama dengan komponen Pakatan Harapan (PH) di Perlis memperlihatkan perubahan yang berjayan diraih.
“Kekerapan turun padang dan mendekati masyarakat secara rutin yang dilaksanakan sejak awal lagi berjaya menjelaskan segala kebobrokkan pimpinan Umno dan BN.
“Akhirnya Bersatu Perlis telah berjaya menarik lebih ramai ahli Umno, ” jelas beliau lagi.

Ameir Hassan
Malah katanya, setakat ini Bersatu Perlis mempunyai lebih 2000 ahli yang turut dianggotai oleh pengundi muda.
“Umno di Perlis seharusnya sedar dengan penyertaan begitu ramai bekas ahli Umno yang meninggalkan parti tersebut mereka semakin susut dan kurang.
“Daripada lebih 3000 ahli yang mereka ada sebelum ini boleh dikatakan separuh daripadanya telah pun menganggotai Bersatu dan komponen PH yang lain.
“Ini juga memperlihatkan betapa Umno Perlis sudah semakin tidak mendapat kepercayaan ahli mereka sendiri sehingga meninggalkan parti lama tersebut, ” tegasnya lagi.
Beliau yang turut merupakan Pengerusi PH Perlis juga berkata, kerajaan negeri Perlis kini semakin lemah dalam menyediakan pelbagai infrastruktur kepada rakyat.
“Isu kemiskinan yang melarat di negeri ini tidak diberi perhatian serius oleh mereka.
“Lebih parah masih ada yang hidup di Perlis tanpa bekalan air bersih dan terpaksa menggunakan sungai sepertimana yang ada di Kampung Wai, Kuala Perlis.
“Kita mempunyai banyak buktik dimana penduduk miskin masih lagi tidak mempunyai bekalan elektrik dan hidup umpama kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, ” tambahnya.
Oleh kerana itu katanya, rakyat negeri Perlis harus segera bangkit dan membuat perubahan dalam pilihan raya umum ke 14 yang akan datang tanpa memberi sedikit pun mandat kepada Umno dan BN.
“Umno dan BN tidak harus diberi peluang sekali lagi di Perlis untuk memerintah negeri.
“Rakyat Perlis mesti berani untuk menolak Umno dan BN sekiranya mereka tidak lagi mahu berada ditakok lama.
“Tolak kerajaan negeri yang ada serta beri peluang untuk PH membuktikan kemampuan bagi menerajui kepimpinan sepertimana yang dibuktikan di Pulau Pinang dan juga Selangor, ” katanya ketika hadir bersama pimpinan PH menemui penduduk di Tebing Tinggi.
Malaysia Dateline

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena