Thursday, 26 October 2017

[Video RINTIHAN!~Tukar Kerajaan Negeri Kelantan: Peniaga Pasar Pasir Puteh] ‘P107 Sungai Buloh’ belum wujud tetapi BN sudah ada bilik gerakan, soal Bersih.

Jumaat, 27 Oktober 2017

‘P107 Sungai Buloh’ belum wujud tetapi BN sudah ada bilik gerakan, soal Bersih

Mandeep-Singh_Noh-Omar_bn_600


PETALING JAYA: Gabungan reformasi pilihan raya Bersih 2.0 hari ini melahirkan rasa terkejut dengan tindakan Barisan Nasional (BN) Selangor melancarkan bilik gerakan bagi sebuah kerusi Parlimen yang belum wujud.

Pengurus Sekretariat Bersih 2.0 Mandeep Singh berkata Pengerusi BN Selangor Tan Sri Noh Omar perlu menjelaskan tindakan itu, selepas pengumuman bilik gerakan untuk kawasan Parlimen “P107 Sungai Buloh” pada Isnin lepas.

“Pelancaran ini menunjukkan keangkuhan dan sikap tidak hormat BN dan Noh Omar terhadap proses persempadanan kerana kes mahkamah untuk persempadanan semula Selangor masih sedang berlangsung,” katanya di sidang media hari ini.

Selasa lalu, Hakim Mahkamah Tinggi Azizul Azmi Adnan menetapkan 7 Disember untuk keputusan permohonan tuntutan kerajaan Selangor agar persempadanan semula dibuat Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) diisytihar salah di sisi perlembagaan dan tidak sah.

Tuntutan itu difailkan pada 19 Oktober tahun lalu terhadap SPR, pengerusinya Tan Sri Mohd Hashim Abdullah dan setiausahanya Datuk Abdul Ghani Salleh, berhubung persempadanan semula berkenaan.

Mandeep berkata pihaknya menyesali tindakan berkenaan dan pengundi harus menolak persempadanan yang tidak sekata itu yang dilihat memberi kelebihan kepada sesetengah parti politik.

“Jika tidak diawasi, persempadanan semula yang tidak adil akan menyebabkan sistem pilihan raya tidak bersih dah adil,” katanya.

Mandeep berkata, gabungan itu juga menuntut 3 perkara kepada SPR, antaranya menggesa BN dan Noh menarik balik pelancaran bilik gerakan Sungai Buloh, dan memaklumkan kepada semua parti politik secara rasmi terutama BN menghormati proses persempadanan yang sedang berlangsung.

Ia juga mahu pelancaran bilik gerakan di kawasan Parlimen yang belum diwartakan dihentikan segera.

KDL.


1 comments:

PAK RUSDI DI SEMARANG said...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sud ah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di 🐣PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBAL🐣

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena