Sunday 16 June 2013

Lokasi Blackout 505 Padang Merbok KL - Pesan Ulamak & Panduan Pengguna LRT @ Komuter KTMB

Isnin, 17 Jun 2013
Sediakan Payung Sebelum Hujan...


Malam Ini........
NGO Anjur Jelajah Countdown, Flash Mob Besar-besaran Sebelum #Blackout505
17 Jun - Padang Awam, Halaman Meru Permai, Meru Raya 
 

PESAN ULAMAK
"Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat semasa muda, dialah yang bawa PA system dan pasang PA system, dialah jadi pengerusi majlis, dialah jadi penceramah, dialah driver ke tempat ceramah dalam suatu ceramah, masa nak balik, najis diletakkan di pintu kereta. Inilah pengorbanan pejuang-pejuang agama Allah dulu untuk memartabatkan Islam sehingga PAS zaman sekarang semakin berkembang dan diterima semua orang.

Pejuang-pejuang muda sekarang jangan isti'jal [gopoh nak menang] dengan melihat matlamat Putrajaya semata-mata, tapi biarlah kemenangan itu menjadi wasilah mendapat keredhaan Allah"- Ustaz Nik Zawawi SU Dewan Ulamak PAS Pusat


Photo: Aku rindu bangat

Jangan masuk PAS kalau anda cari dunia. Jangan panggil diri anda pejuang Islam kalau anda nak manusia puji anda. Anda jangan perasan macam anda ulama kalau perjuangan anda hanya setakat serban, jubah dan kopiah”.“PAS bukan untuk orang yang buru dunia. PAS adalah untuk orang yang buru akhirat. Hidup mulia atau mati syahid. Mati beriman. Hidup bermaruah. Minta ampun dengan Allah Ta’ala kalau ada buat dosa tapi jangan putus asa dengan Allah Ta’ala”. -Almarhum Ust Fadzil Nor (Mantan Presiden PAS)

0 comments:

Post a Comment

Theme images by konradlew. Powered by Blogger.
SILA LAYARI
Youtube.com/brigedkibaranbendera untuk paparan video yang lain
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Brigedkibaranbendera. Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Popular Posts

© 2011 Briged Kibaran Bendera, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena